Paketkalender?

När jag och syrran var små fick vi paketkalender varje år. Småsaker. Suddar. Några bokmärken. En tablettask på onsdagar och en kexchoklad på lördagar.
 
 Förlåt. Gammal bild från innan jag hade nån som helst koll på hur man fotar. 
 
En kalender som mamma broderat. Hur hon hade tid att brodera med ungar runt fötterna är ett mysterium som endast hon kan svara på. Jag har den fortfarande kvar så klart. Och minns hur jag verkligen hur jag älskade att öppna paketet varje decembermorgon. Men...
 
Jag inser redan mina begränsningar så jag tror inte att Elias kommer att växa upp med 24 paket. Däremot funderar jag på att ge honom adventspaket. Ett varje helg. Då kan det bli lite vettigare saker.
 
Men det finns tid att tänka. Än är han för liten och julen är väl som alla andra dagar för honom. Men snart... 😍
 
 

Ugly Christmas Sweater

Vid den tiden utfärdade klädbutikerna en förordning om att hela världen skulle kläs i fula jultröjor. Det var den första dresscoden, och den kom när Mark Darcy var Bridget Jones drömman.
 
 
Alla gick då för att köpa en ful jultröja, var och en i sin storlek. Och Ragnar, som genom sin kärlek till Tomtens Dotter, köpte den dyraste av dem alla i New York och tog hem den till Stockholm för att ikläda sig denna tillsammans med Erica, hans trolovade som väntade deras barn. 
 
 
Skämt åsido. Jag tycker att det är skitkul! När Bridget Jones kom 2001 tyckte jag att det var det töntigaste som fanns, och jag skulle aldrig ta på mig en Ugly Christmas Sweater. 2017 tycker jag att det är det töntigaste som finns, och det är klart att jag ska klä mig som den julnörd jag är. 
 
Förra året var vi i New York över Thanksgiving och Black Friday. Jädrigt kul men helt galet i butikerna just på Black Friday. Jag köpte faktiskt med mig två DIY-kit, som jag hade tänkt till glöggfesten, men det blev inget av med det. Eller alltså, glöggfesten blev av. Men det var ingen som ville pimpa tröjor. Får se om de kommer till användning i år 👍
 
 
Har du nån Ugly Christmas Sweater? Lägg ut en bild på din blogg eller på Instagram vettja! Vill se 😁
 

Presenter från Tomten?

Hur gör ni som? Ger ni presenter enbart från er? Eller kommer några paket från Tomten? Jag minns inte hur mamma och pappa gjorde när vi var små, men när syrrans pojke var liten låg merparten av paketen under granen med "rätt" avsändare, och några paket i en säck som både delades ut av Tomten och hade Tomten som givare.
 
 
Fick en tankeställare för ett par år sen. Av ett inlägg som cirkulerade på Facebook, och som nästan gav mig en klump i magen.

Igår fick jag mig en tankeställare som jag tror att många föräldrar därute behöver.
En liten påminnelse till alla er föräldrar att vara lite blygsam med era klappar från "Tomten". Alla föräldrar har inte råd att göra julen speciell för sina barn, så det är inte särskilt vettigt att låta "Tomten" ge dina barn ett PlayStation 4, en cykel eller en iPad, medans bästa vännen på skolan fått en ny mössa och ett par vantar från "Tomten". Förstår ni? Ge dom små grejerna från "Tomten" och låt dom dyrare sakerna bli julklappar från dig.
Du kan förklara värdet av pengar för barn, men du kan inte förklara Tomtens diskriminering för ett barn med brustet hjärta. Tänk på det i år och i framtiden.

Hur gör ni med presenterna från Tomten? Inte alls, blygsamt eller all in? 

Lingonsnaps

Okej, jag erkänner. Jag är ingen storsnapsare, men en liiiiten rackare kan jag få i mig. Ibland. Däremot tycker jag att det är kul att krydda snaps. Och den här snapsen funkar dessutom som "groggsprit", jättegod ihop med tonic.
 
 Vit jul för barnens skull? Ja, om man inte kan dricka med försiktighet
ska man låta bli, särskilt om det finns barn i närheten. Men om man kan
hantera alkohol på ett bra sätt så tycker jag att det är bra att visa barnen
att man kan dricka utan att bli full. Utan att supa.
Att man kan ta ett glas eller två för att det är gott.
 
Lingonsnaps
250 g frysta lingon
70 cl okryddat brännvin
1 vaniljstång.
 
Gör så här:
  1. Snitta vaniljstången
  2. Lägg allt i en glasburk och skaka om.
  3. Vänd runt en gång om dagen och sila snapsen efter en vecka.

Flytta. Igen!

Så... Vi köpte lyan vi ville bo i. På Södermalm. Med öppen spis. Med balkong. Lite liten, men den räcker åt oss två. Vi spacklade, slipade, svor, maskerade, målade. Vi blev färdiga. Jag kissade på en sticka.
 
Vi ska visst bli tre. Att fortsätta bo här med barn går helt enkelt inte. Det finns ingen förvaring, inget barnvagnsrum, vi får släpa vagnen en halvtrappa upp till hissen, sen är det dags att spela Tetris för att få vagnen att stå exakt rätt och därefter lyfta den lite för att kunna stänga hissdörren.
 
 
Elias spanar in snöfallet.
Mycket intressant.
 
Så vi flyttar igen. Nästa fredag. Det där med att småmysa och pyssla lite och städa in advent? Glöm det. Inte i år, min sssöta. Hela hemmet består av kaos och flyttkartonger... Men väl på plats i nya lyan hoppas jag kunna bjuda på lite julstämning.
 
Vi hörs!

Oh deer, I'm here!

Tiden går fort när man har roligt! Vi är långt inne i november. Och här ligger jag med en sovande bäbis på magen ❤
 
 För er som hänger med på Instagram är 
gossebarnet inte direkt någon nyhet. 
 
Japp. Så är det. Det var en av anledningarna att det inte blev någon bloggsäsong förra året. Nygravid, trött så inåt hel***e. Och inte fick jag dricka nån glögg heller haha.
 
Nu har Elias hunnit bli fyra månader. En stor kille som vänt upp och ner på vår värld på ett helt underbart sätt, även om jag så klart längtar efter en hel natts sömn och en tom tvättkorg. Hashtag livet, liksom. 
 
Nu står vi inför hans första jul. Längtar så mycket efter att ge honom lika fina jular som jag har fått. Det ska nog gå bra! ❤
 
VI hörs 😘
 
 
 

Jultoppen - Julbloggar & Julklappstips
Matbloggstoppen Besökstoppen