Presenter från Tomten?

Hur gör ni som? Ger ni presenter enbart från er? Eller kommer några paket från Tomten? Jag minns inte hur mamma och pappa gjorde när vi var små, men när syrrans pojke var liten låg merparten av paketen under granen med "rätt" avsändare, och några paket i en säck som både delades ut av Tomten och hade Tomten som givare.
 
 
Fick en tankeställare för ett par år sen. Av ett inlägg som cirkulerade på Facebook, och som nästan gav mig en klump i magen.

Igår fick jag mig en tankeställare som jag tror att många föräldrar därute behöver.
En liten påminnelse till alla er föräldrar att vara lite blygsam med era klappar från "Tomten". Alla föräldrar har inte råd att göra julen speciell för sina barn, så det är inte särskilt vettigt att låta "Tomten" ge dina barn ett PlayStation 4, en cykel eller en iPad, medans bästa vännen på skolan fått en ny mössa och ett par vantar från "Tomten". Förstår ni? Ge dom små grejerna från "Tomten" och låt dom dyrare sakerna bli julklappar från dig.
Du kan förklara värdet av pengar för barn, men du kan inte förklara Tomtens diskriminering för ett barn med brustet hjärta. Tänk på det i år och i framtiden.

Hur gör ni med presenterna från Tomten? Inte alls, blygsamt eller all in? 

Kommentarer
Anna (På landet mot skogen) säger:

Vi ger i julstrumpan från tomten. En liten leksak och kläder till julafton. De paketen har ingen vanlig etikett, utan bara en bokstav och ett annat papper än resten av klapparna. Samma variant gör vi med adventspaketen som nissarna lämnar under advent.

2017-11-25 | 09:51:50
Therese Bjärstig säger:

Och även här är det paketet i strumpan på jul som är får tomten, resten av oss/nära kära. Luran har ändå genomskådat tomten, så det är bara Bogge som tror på tomten... en liten stund till iaf ❤️

2017-11-25 | 14:30:44
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Victoriajul.blogg.se säger:

Barnen brukar få en julklapp var av tomten som han har i säcken. Det brukar vara en sak de önskat sig men oftast inget dyrt. Den dyra saken får de av oss föräldrar

2017-11-25 | 21:31:17

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback