Lakritsfudge med vit chokladtryffel

Det blev ingen bloggsäsong i år. Den uppmärksamme har hittat till min gamla adress, då jag missade att pröjsa domänen och det ledde till att någon annan har köpt dem. Men ETT litet recept ska jag väl kunna klämma ur mig i år ändå?
 
 
Detta är ingen äkta Fudge, men konsistensen är åt det hållet. Lakritsfudgen klarar sig utan problem ett par veckor i kylskåpet, men den vita chokladtryffeln bör göras max två dagar i förväg, och spritsas på samma dag/dagen innan den ska ätas.
 
Lakritsfudge med vit chokladtryffel
 
 
Lakritsfudge
100 g lakrits båtar
1.5 dl grädde
 
100 g mörk choklad 
200 g ljus choklad
 
- Hacka chokladen i bitar och lägg i en skål
- klipp eller hacka lakritsbåtarna i bitar. Koka upp grädden och smält lakritsbåtarna i grädden på svag värme. Tar lite tid och kräver ständig omrörning.
- Sila lakritsgrädden över chokladen. Rör tills chokladen smält. (Ta hjälp av vattenbad eller några sekunder i micron om allt inte smält)
- Häll upp i små formar. 
 
Vit chokladtryffel
 
75 g vit choklad
 
0.5 dl grädde
Saft från en halv citron
Rivet skal från en halv citron
 
Flingsalt 
 
- Hacka chokladen fint
- hetta upp grädden tillsamnans med citronsaft och citronskal. 
- Häll den heta grädden över chokladen och rör om så chokladen smälter.
- Häll upp i en spritspåse och låt tryffeln "sätta sig" över natten. 
- spritsa små "toppar" och strö på några korn flingsalt.