DIY: Julstrumpor till hela familjen

För nån vecka sen skrev jag att jag funderade på att göra nya julstrumpor till hela familjen, då jag stör mig lite på att Elias strumpa inte matchar de strumpor Ragge och jag har. Nu är de färdiga, och jag är skitnöjd!
 
Jag hade fuskskinn kvar från när jag klädde om fåtöljen så det blev basen. I mina pysselgömmor finns en hel del spetsar och band. Och för att brodera namnen kunde jag använda ett virkgarn. Så detta är verkligen ett "restpyssel", då ALLT material fanns hemma. 

Det märks att jag har hafy en tids bloggtorka. Tidigare gjorde jag alltid steg-för-steg-foton, men jag missade HELT att göra det nu. Men så här ungefär:
  1. Rita en mall på en bit kraftigt papper. (Jag använde tapet, då min virriga hjärna blev hjälpt av att mallen hade mönster på en sida men inte på den andra.) 
  2. Klipp ut två delar, varav den ena spegelvänd. Har du ett tunnare tyg så vik det dubbelt och klipp båda bitarna samtidigt
  3. Brodera namnet på strumpans framsida. Om du inte vill ha din egen handstil så kan jag tipsa om dafont, där finns alla möjliga typsnitt att välja på. 
  4. Limma eller sy på band på strumpans framsida. 
  5. Lägg strumpans fram- och baksida räta mot räta, nåla och sy ihop. 
  6. Vik in kanterna på strumpans öppning, lägg dit ett band för upphängning och sy ihop. 
    Klart ✅ 
 
 
 Blev naturligtvis tvungen att provhänga i trappan. Lite provisoriskt med hårsnoddar, men föreställ dig en massa grönt, kanske en ljusslinga och någon dekoration av nåt slag. Det kommer att bli klockrent!

Tatueringen

Idag är det exakt två år sedan mitt största, dyraste och mest smärtsamma julprojekt blev färdigt. Något jag bär med mig alla dagar och som alltid gör mig glad. Min fina underbara färgglada och roliga tatuering. 

Tanken på en julig tatuering kom 2011 
när Jessica/Jul i Laloland hade en tävling på sin blogg; vilken fras ur en jullåt skulle du välja till en tatuering? Funderade faktiskt ganska länge på att göra just exakt det jag tänkte då: en New York skyline, en gammal mic, en hatt och frasen "Sinatra was swinging, all the drunks they were singing" men sen kände jag att jag ville gå all in på färg. På jul. På extra allt. 
 
 
Min tatuerare heter Håkan Åkerman  och är fantastisk på färg och lekfullhet. Han fick några stödord (vinter, snö, gran, snögubbar, Disneymåne) och jag höll på att svimma när jag fick skissen. Såååå rätt!
 
 
Det var bara en sak jag ville ändra på i skissen. Jag ville inte ha tomten och renarna framför månen. Om jag bygger vidare i framtiden så ska inte Tomten vara använd. 
 
 
Bilden gör naturligtvis inte tatueringen rättvisa, men här är den! Så sjukt nöjd. Det tog ca 12 timmar totalt, och den är värd varenda krona och varenda droppe blod! 

Vill ni kolla in Håkans jobb så finns han på Instagram som @hawkeyecarneval