Bag in Påskägg!

En vecka kvar till påsk. Påskäggens tid. För barnen i alla fall. Men vuxna människor förtjänar också påskägg tycker jag. Så förra året pysslade jag ihop detta till syster och hennes man: 
 
 
Ett Bag In Påskägg. Rätt genialt om jag får säga det själv. Och det får jag ju :-) I ärlighetens namn är det Lotta som kom med den geniala idén - men idéer är till för att lånas!
 
 
Ta ett stort påskägg (detta är den största storleken av de ägg som brukar finnas i alla möjliga butiker, dvs inte nån specialstorlek som man måste leta efter). Markera en rund ring för kranen på äggets "kortsida" och skär ut med skalpell eller mattkniv. Lägg i en påse vin och tejpa igen.
 
Enkelt, lite roligare än godis och väldigt uppskattat :-)
 
 
Mamma och pappa fick också ett påskägg. Jag gick på systemet och köpte en förpackning Svenska Nubbar och lade i ägget. Hade dessutom några småpåsar med gin och smaksatt vodka som fick åka med i ägget.
 
Har du något annat bra tips på vuxenanpassade påskägg?

Vår. Uteplatshäng. Och äggtoddy med cointreau :-)

VÅR! Sedan länge faktiskt. Snödropparna har blommat över, påskliljorna är på gång. Solen skiner och uteplatsen gör sig påmind. För en tid sedan hade jag första uteplatshänget för säsongen. Röjde bort vintern, planterade ut en murgröna och belönade mig själv med något värmande.
 
Äggtoddy. Antar att detta är en mer amerikansk variant. Snarare "eggnog" istället för "äggtoddy" i och med att det är mjölk i den. Sen gillar jag inte cognac, så det fick bli cointreau istället. 
 
 
Vispa 1 ägg med 0,75 dl strösocker pösigt. Hetta upp 3 dl mjölk tillsammans med 2 tsk kakao tills det nästan kokar. Häll den varma mjölken, lite i taget, ner i sockerägget under omrörning. Häll i 1 dl cointreau och rör om. Häll upp i glas, pudra över lite mer kakao och njut. (2 glas)
 
 
Eftersom det snart är påsk passar jag på att påminna om DETTA inlägg: Muffins som gräddas i riktiga äggskal. Så om man redan nu börjar vara lite försiktig när man knäcker äggen till äggtoddyn, pannkakan eller äggröran så kan man ha samlat på sig tillräckligt med äggskal till en härlig påskfika :-)

Salt efter behag. Som farbror Melker sa...

Den där husbilen. Har jag berättat om den? Inte? Nå, för 3 år sedan köpte min dåvarande pojkvän en husbil tillsammans med en kompis. Vi pimpade upp den rätt ordentligt och hårdrockifierade den rejält. Döskallar, svart och rött. Den fick en egen blogg under pimpningstiden så den nyfikne kan spana. HÄR hittar ni före-bilder, och HÄR hittar ni efter-bilder.
 
Nåväl. Trots att pojkvännen sedan flera år är en ex-pojkvän så är relationen fortfarande bra, både med honom och med husbilen. Husbilen vinterförvaras hos Åsas pappa som bor utanför Gävle, och igår tog vi tre en sväng upp för att fixa en del grejer. Bland annat den sista målningen: Den bruna fanéren passar inte in, så nu ska kök och förvaring äntligen bli rockifierad.
 
Jag har fortfarande en hel del röding i frysen, så jag tog med några stadiga firrar för att bjuda på middag. Enkel mat som sköter sig själv i ugnen är alltid bra att ta till på fixardagar.
 
 
Sen är det ju det där med att laga mat i okända kök. Jag har aldrig varit i det köket tidigare, och visste inte riktigt vad som fanns. Så jag har tagit med allt som behövdes till maten, förutom salt och peppar. Det finns ju i alla kök. Hittade dock ingen peppar, men man kan klara sig ändå. Hittade inte heller vanligt salt, men väl en förpackning med grovsalt. Det funkar. Salt som salt liksom. Efter behag.
 
Maten åker in i ugnen, och allt är frid och fröjd. Luktar gott. Är hungrig. Sen rotar Åsa runt i köket och nämner av en slump att "och där är salt till diskmaskinen". Say what? Det har jag ju saltat maten med. Efter granskning av förpackningen hittar vi texten "Not for human consumtion". Tro fan det. Det är ju mjukmedel som man ska om man bor där det är hårt vatten.
 
Maten fick gästa soptunnan. Vi åkte och köpte pizza istället.
 
 
Jag vart trött. Jag såg ett hav på bilden. Havssalt. Okej!
 
Det har gapat tyst här ett tag. Har inte haft tid eller inspiration till bloggen på länge. Tack för att ni hänger kvar. ♥

Jultoppen - Julbloggar & Julklappstips
Matbloggstoppen Besökstoppen