Nulägesanalys. Eller lagen om all världens jävlighet.

Vårt oflyt fortsätter. Idag skulle målaren komma för att måla om vardagsrum och sovrum. Eftersom lägenheten är så liten vill vi verkligen gå rummen med de stora sakerna målade innan vi flyttar in. Vilket vi gör på lördag. 
 
Igår messade jag för att se när han kommer. Och ja... ni kan ju läsa själva. 
 
 
Detta fick jag reda på kl halv åtta igår kväll. Bröt ihop i en liten gråtande pöl. Sen bestämde jag mig för att göra det själv istället. 
 
Eftersom Ragnar jobbar har jag ingen bil. En rask morgonpromenad till färgbutiken, shoppa färg och sånt för 4000 spänn (efter rabatt...) och sen var det bara att kliva in i en taxi och sen köra igång. Bra kvinna reder sig själv. 
 
 
Tvätta, maskera, täcka golv. Det står på schemat. Förhoppningsvis hinna måla taket i vardagsrummet. Sen imorgon slutar Ragnar tidigt så då kan jag måla tak omgång 2 och sen får  vi hjälpas åt att måla väggarna.
 
Sänd snälla och peppande tankar hitåt. Snälla. Vill så gärna hinna bli klar till på fredag, så att det kan vara städat och klart så att vi kan flytta in på lördag som planerat. 

På plats. Med en varning

25:e juli. Sitter på golvet i vår nya lägenhet med det första glaset te. Av många. Så skönt att vara på plats. Önskar att Ragnar var med, men han jobbar. Nåväl. Det är snart slut på hans arbetsdag. 
 
 
Men helt nöjd och glad... det är jag inte. Väl på plats gick jag runt och... kände... insöp atmosfär... tittade. Och upptäckte att lägenheten inte är ordentligt städad. Grr. 
 
 
Fläkten är inte rengjord. Öppenspisen är inte tömd. Hår i gallret över golvbrunnen. Ventilerna har inte sett en trasa på år och dag. Kaffefläckar på listerna. Dammråttor bakom elementen.
 
Arg.
 
Vill därför höja ett varningens finger. Anlita inte en firma som heter Neud Inredning AB. Det är ett företag som säljaren av lägenheten anlitat och de erbjuder både homestyling och städning. Jag blev inte alls vänligt bemött när jag framförde mina klagomål. Höll på att gå i taket när de sa att de löser omstädning inom två veckor! Det är ett jävla skämt. Hon ville inte heller skicka över företagets policy för städgaranti - eftersom det inte är vi som köpare som anlitat dem (mycket riktigt, det är säljaren) men eftersom jag är både tjurig, besvärlig och bestämd så blir det omstädning! På fredag. (Vilket är helt ok då vi har målare här på onsdag och torsdag. Flyttar in först på lördag).
 
Dissa det företaget. Det är mitt tips.
 
 
 

Cava, sangria och sommar

Det finns få drickbara saker som ser så gott ut som sangria. Men... Jag är absolut inte en rödvinsmänniska. Tvärtom. Så då får man göra det med en twist. På cava!

 

Det blir så klart en mycket fräschare och lättare känsla med bubbel än med rödtjut. Passar perfekt till lata och sköna sommardagar!

 

 

Cavasangria á la Tomtens Dotter

 

Sockerlag

Görs med fördel i förväg och gärna en rejäl sats. Det håller sig länge i kylen! Nedan räcker ett tag!

 

3 dl strösocker
4 dl vatten
100 gram ingefära


Riv ingefäran fint. Koka upp socker, vatten och ingefära. Kyl ner. Häll upp på flaska och förvara i kylen.

 

Själva sangrian

Ta en stor tillbringare och fyll den till hälften med is. Skiva en citron och en apelsin och lägg i. Häll på en flaska cava/prosecco/annat bubbel of your choise. Sen ungefär en deciliter av sockerlagen. Rör om, smaka av, njut.


Nytt år, ny lya

Hej alla sommarfirare! 
Har ni det bra? I Stockholm är det strålande sol och jag sitter just nu ute och har just avslutat lunchen. En kopp the i handen, fördriver tiden på Pinterest. Plötsligt fick jag en sån längtan efter att kicka igång bloggen för säsongen. Det var ju... hrmm... lite si och så med den saken förra året. 

I år ska det bli andra bullar. 

I år ska det bli intressant att se om det blir några bullar överhuvudtaget förresten. Har köpt en ny lägenhet. Med gasugn. Kan bli spännande... 


För ett år och en dag sedan träffade jag Ragnar. Det tog inte alltför lång tid att inse att den killen... han är mannen i mitt liv. Så efter att ha tillbringat det senaste året i en byrålåda hos honom (inte jag... men en del av mina kläder!) har jag nu sålt min lägenhet och (temporärt) flyttat in i hans lägenhet. Om tre veckor blir det flytt igen. Till vår gemensamma lya. Känns fantastiskt (men jag är less på flyttkaos nu, kan vi bara bli färdiga nån gång?)

Här kommer en liten bildkavalkad med bilder från mäklaren:


Hall och planlösning 

Sovrum med balkong mot innergård

Köket. Med gasugn....

Matrum med fungerande öppenspis och takmålning i original

Vardagsrum

Om tre veckor är vi på plats. Tills vidare roar vi oss med att packa flyttkartonger. Och jag roar mig med att fördriva timme efter timme på Pinterest i jakt på inspiration.

Må gott så länge, vi hörs!!