OT: Kvällens höjdpunkt blev ett antiklimax

Jelena Isinbajeva torskade. Och hon torskade ordentligt. Missade ingångshöjden på 4.75, sparade två hopp till 4.80 och rev dessa båda. Tog inte en enda höjd och blev sist i tävlingen. Sanslöst. Polskan Anna Rogowska vann.

Om jag hade satsat en femhundring på den prispallen hade jag varit RIK.

Sen blir jag less på media i allmänhet och krönikör Karlsson i synnerhet (som jag håller högt ändå när det gäller friidrott, men hatar när han kommenterar skidor) eftersom de pratar om att Isinbajeva varit skakig och så vidare. "Skakig" i hennes fall innebär att hon varit stabil alltid på höjder som konkurrenterna klarar på en synnerligen bra dag.

Tråkigt för henne i alla fall. Kul för Anna Rogowska och för sporten i stort. Detta visar ju att den gamla floskeln "ingenting är omöjlig" faktiskt stämmer även i de mest osannorlika fallen.

OT: Kvällens höjdpunkt är...

...damernas stavhopp i friidrotts-VM. Jag gillar verkligen stavhopp och tycker att Jelena Isinbajeva är fantastisk. Hon har hitills slagit världsrekordet 26 gånger (tror jag) och hon strålar fortfarande och är hur lycklig som helst varenda gång.

Hur lyckas man hitta motivationen? Hon har under ett flertal år tävlat endast mot sig själv. Hon har gått in i tävlingarna när de flesta andra rivit ut sig redan. Hon har haft tunga år där hon legat ett par decimeter under det hon VET att hon kan, men ändå varit klart bäst.

Nu har hon börjat få konkurrens och det är bra. Det blir mer spännande så. Och det sporrar så klart till högre höjder.

Det är ingen vild gissning att tro att hon vinner sitt tredje raka VM-guld ikväll. Och om vindarna är milda och vädret är bättre i Berlin än i Stockholm kanske vi kan få se henne hoppa 5.06 

Nu får det vara nog!

Igår var det kräftskiva. Och vad passar då bättre än att klämma in glöggpremiär samtidigt? Ett par flaskor Blossa Starkvin, en massa goda vänner samt den hemgjorda julklappsglöggen som värden fått av sin far i julklapp.

Jag säger bara en sak: MUMS!

Dessutom har jag börjat med julstöket så smått.

Tre julkort är färdiga. Kommer att visa dem när jag skaffat en dator (min dator är paj sedan förra julen och jag har bara inte ORKAT ta tag i det hela, sätta mig in i vad jag ska ha osv och skaffat mig en ny). Just nu kidnappar jag min "kombos" dator.

Dessutom har jag provlagat en kola. Om den är god så återkommer jag med receptet

Och en sak till: Fan vad kul det är att se att folk faktiskt håller koll på bloggen trots att inläggen knappast kommit tätt på sista tiden. Men nu har juldjävulen vaknat så :-)

Välkommen, välkommen tillbaka och välkommen igen.

Jultoppen - Julbloggar & Julklappstips
Matbloggstoppen Besökstoppen