Askonsdag och påskmat

Nu är vi inne i påskveckan. Vet inte hur det ser ut som hos er, men i vår familj är påskbordet fasligt likt julbordet. Inte lika många rätter, men i stort sett samma.


Ägghalvorna
görs i två varianter, dels det vanliga med räkor och majonäs. Sen favoritäggen med rom och pepparrot


Grissyltan
(trea från vänster) gör mamma till jul, sedan tar hon fram en form ur frysen och smälter om den till påsk.


Laxen gravas som vanligt med whiskey och rosépeppar. Kan varmt rekommendera detta recept, mums. Gjorde i ordning en laddning igår kväll som ligger i kylen och gosar till sig just nu faktiskt. Men det blir gravad röding istället för gravad lax :-)

I år firar jag påsk i Stockholm. Utan familjen. Långfredag blir vi 8 st på middag hemma hos mig, och middagen kommer att bestå av en minipåskbuffé. På påskdagen kommer 2 andra vänner hit, vi ska bruncha och tjejsnacka och fnittra.

Vad händer för er i påsk?


Kommentarer
Ann-Sofi MATSAFARI säger:

Det är samma här, påskmaten är rysligt lik julmaten men det gör ingenting eftersom det är så jäkla gott.

Det blir första påsken på länge som jag är ledig så jag ska bara slappa och göra roliga saker!

2012-04-04 | 12:21:11
Bloggadress: http://matsafari.matmolnet.se
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Vår påsk är ännu lite av en hemlighet ;-) Men blir med nära å kära. I dag har jag tjuvstartat med kallrökt lax å sill till lunch mumma!!! Men den där whiskey å rosepeppar gravningen måste jag nog testa senare, lät sååå gott! KRAM

2012-04-04 | 14:54:52
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Anna säger:

Samma här - julmat och påskmat är förvirrande lika. Men till påsk tillkommer gubbröra och skinka faller bort. Nu blev jag grymt sugen på din waldorfsallad... funkar den till rostbiff tro? Det ska nog undersökas :)

I påsk kommer mina föräldrar hit, vi ska äta gott och bara ta det lugnt.

2012-04-04 | 17:48:14
Bloggadress: http://palandetmotskogen.blogspot.com/
Marie(Underbara Juletid) säger:

Påskskinnka har jag sett i affärerna men nej, för mig hör den till julen men jag vill gärna ha påskbord att plocka godsaker ifrån. vi brukar alltid picka äggen till påsk men sillen är typ samma som till jul. Påskbordet varieras betydligt mer än julbordet hemma hos mig.

2012-04-04 | 20:11:09
Bloggadress: http://www.gladers.net
Linda/Candygirl säger:

Påskmat, mera mat och ännu mera mat... vi räknar med att äta:

paella (kyckling och gult)

lammstek (grillad)

påskbuffe (lax, sill, ägg och lite annat mumsigt - typ julbordet)

grillad karre alt. renstek.

Sen får vi väl se om det håller i slutändan....



2012-04-04 | 20:56:27
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/
Anna säger:

Åker hemhem över påsk. Visst är fästingar riktigt jävla äckliga. men nu har det ju frusit till en gång så förhoppningsvis dog några :)

2012-04-04 | 21:35:00
Bloggadress: http://nsominorrland.com
Erica AKA Tomtens Dotter säger:

@Ann-Sofie: Hoppas du hade en riktigt skön påsk i ledighetens tecken!



@Therese: Ja, jag tycker verkligen att du ska prova laxen, den är SÅ god.



@Anna: Jag har aldrig testat waldorf till rostbiff. Men why not? Det borde funka fint tycker jag :-)



@Marie: Det är lite tjusningen med påsken tycker jag - att man kan variera så mycket mer.



@Linda: Ni gick knappast hungriga ;-)



@Anna: Fästingar borde utrotas. Men jag har faktiskt aldrig sett någon i verkligheten. Thank god!

2012-04-16 | 21:49:09
Bloggadress: http://tomtensdotter.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback