Whiskey- och rosépeppargravad lax
Nån som vill ha receptet? Okej, håll till godo
1,2 kg fryst laxfilé, 2 st mittbitar
Kryddblandning
½ dl salt
½ dl socker
1-3 msk rosépeppar
1 tsk vitpepparkorn
½ dl whiskey
Gör så här:
1. Tina laxen och ta bort alla ben.
2. Krossa pepparkornen och blanda med socker och salt.
3. Strö över hälften av kryddblandningen på laxen.
4. Lägg in laxen i en plastpåse, strö på resten av kryddblandningen och whiskeyn.
5. Förslut påsen och lägg in i kylen.
Edit efter kommentar från min syster som också lagar samma lax:
Lägg till lite mer av salt, socker och whiskey per kilo så blir laxen lite fastare och får mer smak. Jag brukar ta ca 0,75 dl/kg.
...efter behag:)
Sv: Haha, precis!
Då är det säkrast jag lägger till dig på bloglovin igen... kul att du är i farten.
(och: Ja, visst blev det bra halloweenutstyrslar.. vi blev jättenöjda)
Oj oj så smaskens, måste definitivt prövas!!! Här hålle jag på att arrengera en glöggbricka till senare i dag då vi kommer in från vår vinterpromenad.... För nu börjar iaf jag med julandet på allvar :-D
Hejsan!
Jag är ganska ny här i bloggvärlden. Eller iallafall med just den här bloggen, titta gärna in någon dag och kommentera. Och jag oftast minst ett inlägg varje dag! :)
http://fefeez.blogg.se
******************
FeFeeZ ^-^
Therese: Din glöggbricka var jätteinspirerande!
Lägg till lite mer av salt, socker och whiskey per kilo så blir laxen lite fastare och får mer smak. Jag brukar ta ca 0,75 dl/kg.
...efter behag:)