Whiskey- och rosépeppargravad lax

Mamma gör alltid gravlax kryddad med whiskey och rosé. Smaskens!




Nån som vill ha receptet? Okej, håll till godo

1,2 kg fryst laxfilé, 2 st mittbitar

Kryddblandning
½ dl salt
½ dl socker
1-3 msk rosépeppar
1 tsk vitpepparkorn 

½ dl whiskey

Gör så här:
1.       Tina laxen och ta bort alla ben.
2.       Krossa pepparkornen och blanda med socker och salt.
3.       Strö över hälften av kryddblandningen på laxen.
4.       Lägg in laxen i en plastpåse, strö på resten av kryddblandningen och whiskeyn.
5.       Förslut påsen och lägg in i kylen.

Laxen ska vändas flera gånger per dag och är färdig efter två dygn. 

Edit efter kommentar från min syster som också lagar samma lax:
Lägg till lite mer av salt, socker och whiskey per kilo så blir laxen lite fastare och får mer smak. Jag brukar ta ca 0,75 dl/kg.
...efter behag:)

Kommentarer
Sanna säger:

Sv: Haha, precis!

2010-11-05 | 22:00:42
Bloggadress: http://sannaschristmas.blogg.se/
Linda säger:

Då är det säkrast jag lägger till dig på bloglovin igen... kul att du är i farten.



(och: Ja, visst blev det bra halloweenutstyrslar.. vi blev jättenöjda)

2010-11-05 | 23:42:54
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Oj oj så smaskens, måste definitivt prövas!!! Här hålle jag på att arrengera en glöggbricka till senare i dag då vi kommer in från vår vinterpromenad.... För nu börjar iaf jag med julandet på allvar :-D

2010-11-06 | 07:30:14
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Fanny säger:

Hejsan!

Jag är ganska ny här i bloggvärlden. Eller iallafall med just den här bloggen, titta gärna in någon dag och kommentera. Och jag oftast minst ett inlägg varje dag! :)

http://fefeez.blogg.se

******************

FeFeeZ ^-^

2010-11-06 | 07:57:28
Bloggadress: http://fefeez.blogg.se/
Ica (Tomtens Dotter) säger:

Therese: Din glöggbricka var jätteinspirerande!

2010-11-07 | 14:01:45
Bloggadress: http://tomtensdotter.blogg.se/
Marre säger:

Lägg till lite mer av salt, socker och whiskey per kilo så blir laxen lite fastare och får mer smak. Jag brukar ta ca 0,75 dl/kg.

...efter behag:)

2010-11-10 | 22:11:56

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback