Recepten från glöggfesten:
Gårdagens glöggfest var en mycket lyckad tillställning. Hoppas att gästerna oxå håller med mig :-) De flesta gick härifrån mätta och belåtna, och eftersom många har efterfrågat recepten så: håll till godo.
Menyn:
Glögg (så klart)
Russin och skållad mandel
Gorgonzola och Kvibille gräddädel
Pepparkakor
Choklad och pepparkaksmuffins (dela receptet på 3 så blir det 12 normalstora muffins)
Polkabräck
Kryddiga nötter (har modifierat detta recept på Union Squares barnötter
Ädelostbollar
Skinksnittar
Leverpastejsnittar
Baconlindad ölkorv med sweet chili-dip
Kryddiga nötter
500 gram blandade nötter
2 msk grovhackad färsk rosmarin
½ tsk cayennepeppar
1 msk honung
2 tsk Herbamare örtsalt
1 tsk pepparkakskryddor
1 msksmält smör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda nötterna på en långpanna och rosta i ugnen i 10 minuter.
3. Rör i hop kryddorna, sockret och det smälta smöret.
4. Vänd nötterna i det smaksatta smöret och servera dem varma.
Ädelostbollar
Lite svårt att skriva recept på detta - höftade mig fram, men jag gör ett försök...
Tala gärna om vad det är innan gästerna hinner smaka - Jag har lite mörkt hemma, så en av gästerna trodde att det var köttbullar. En annan trodde att det var tryffel. Båda två blev ganska förvånade :-)
1 förpackning Kvibille Gräddädel
50 gram Philadelphiaost
En ca 7 cm bunt pepparkakor, krossade så att en viss del är grovt grus och resten är smulor till själva bollarna
Ytterligare pepparkakor att rulla bollarna i - FINT krossade
Gör så här:
1. Smula sönder ädelosten
2. Blanda med Philadelphiaosten och sedan med den krossade pepparkakan.
3. Forma till små bollar och rulla i mer krossad pepparkaka
Förbered: Gör steg 1 och 2 dagen innan partajet. Rulla bollarna på morgonen.
Skinksnittar
8 skivor mjukt tunnbröd (rektangulärt)
400 gram kokt skinka
100 gram philadelphia
2 msk äppelmos
1 msk dijonsenap
2 msk vanlig sötstark senap
Santa Maria Forest Blend
Gör så här:
1. Blanda philadelphia, äppelmos, senap och Forest Blend. Bred ut på tunnbrödet.
2. Lägg några skivor skinka på varje tunnbröd och rulla ihop
3. Skär i munsbitar
Förbered: Gör steg 1 och 2 dagen innan partajet. Skär i snittar vartefter det går åt.
Leverpastejsnittar
Vörtbröd, varje skiva skuren i 4 bitar
200 gram leverpastej (jag använde Arbogas bredbara)
50 gram Philadelphiaost
2 msk mörk rom (jag använde Captain Morgan)
1 msk grönpeppar, krossad
Herbamare örtsalt
Rödlöksmarmelad
1. Blanda leverpastejen med philadelphia, rom och kryddor
2. Bred en klutt på varje brödbit och lägg på en klick rödlöksmarmelad.
Förbered: Gör i ordning leverpastejsgucket dagen innan. Då hinner kryddorna utvecklas lite oxå. Gör i ordning snittarna vartefter.
Baconlindad ölkorv med sweet chili-dip
15 ölkorvar
3 paket bacon
2 dl creme fraiche
Sweet Chili-sås efter smak
Gör så här:
1. Skär baconbuntarna i fyra delar
2. Skär ölkorvarna i 6 bitar
3. Lägg några baconskivor i taget mellan smörpapper och platta ut dem med handen. Rulla in en korvbit i varje skiva.
4. Bränn av i ugnen, ca 30 minuter i 180 grader.
5. Blanda creme fraiche och sweet chili till dip.
Förbered: Rulla korvarna i bacon dagen innan.
Det är alltid lika kul att få ta del av lite nya julrecept! Tack för tipsen :)
Gud så gott allting låter!!! Det här är ju en perfekt blogg nu när julen närmar sig :)
Åhhh baconinlindad ölkor, himmelskt!!! DET MÅSTE prövas, kanske redan ikväll, favvo snacksen i ett, kan inte bli fel :-D