Polkabräck, part 2
Dagens julbestyr har bestått av att göra ytterligare en sats polkabräck. Busenkelt och smakar smaskens. Dessutom ett toppenrecept om du vill involvera barnen i julgodismakeriet: Låt dem "hacka" chokladen á la Jamie Oliver (dvs låt chokladen vara kvar i förpackningen och slå den mot lämpligt ställe för att dela den i småbitar). Mortla polkagrisar är också ett toppenjobb för dem.
Sådärja. Ska bara brytas i bitar.
Polkabräck
Har modifierat FÖLJANDE recept lite:
175 gram mörk choklad
100 gram ljus choklad
200 gram vit choklad
2 dl polkagrisar
ca 20 droppar pepparmyntolja
Smält den mörka chokladen tillsammans med den ljusa. Bred ut den på ett bakplåtspapper ca ½ cm tjockt eller lite tunnare. Låt chokladen stelna helt.
Krossa under tiden polkagrisarna så att du har lite småsmulor och lite grova bitar.
Smält den vita chokladen. Ställ åt sidan ett tag så att den får svalna lite (så att du inte smälter den mörka chokladen i nästa steg). Tillsätt pepparmyntoljan.
Bred ut den vita chokladen ovanpå den mörka, och strö på polkagriskrosset.
Bryt i bitar när chokladen har stelnat.
sv: Tack så jättemycket för tipsen angående mitt glöggparty! och det här lät ju smaskens, en given kandidat till årets godisbord! :)