Adventskalendern 19:e, 20:e och 21:a december

Nu är jag hemma i norrland hos familjen för att fira jul. Därav att det varit lite dåligt med inlägg här.... Så nu kommer tre dagars adventskalender på en gång:


19:e december: Glasvegas sjunger Silent Night



20:e december:
Adolphsson och Falk sjunger Mer Jul



21:a december: The Hives och Cindy Lauper sjunger A Christmas Duel

Om någon undrar....

.....varför jag är så tyst så beror det på att min dator är trött. Bara glad att jag gjorde en bunt adventskalenderinlägg i helgen så att jag bara kan gå in och publicera från jobbet...


Adventskalendern, artonde december

Den här låten gillar jag verkligen. Stämningsfull och vacker. Jill Johnsson med Merry Christmas To You. Den finns för övrigt med på julskivan som bör ha landat hos några lyckligt utvalda nu...







Adventskalendern, sjuttonde december

Idag tänkte jag bjuda på två olika versioner av samma låt, nämligen Mitt Hjerte Alltid Vanker. En låt som jag älskat sedan jag fick en julskiva med Tommy Körberg och Oslo Gospel Choir för några år sedan. Hittade inte den versionen, och kunde inte bestämma vilken jag skulle välja.

Först ut är skönsjungande Sissel Kyrkjebö med ett väldigt klassiskt arrangemang. Vackert så att det nästan gör ont.




Nästa band till rakning är Daap. Har aldrig hört talas om dem förut, men jag gillar deras version av låten.



Slår man ihop Sissel och Daap kommer man ganska nära Tommy. Ta skönsången från Sissel. När det gäller arrangemanget ligger Daap närmare. Men ändå inte. Det är inte fullt så mycket skrammel hos Tommy. Det är mer känslan som är lika...

Vilken version föredrar du?

Adventskalendern, sextonde december

Haha den här hade jag glömt bort. Men när jag var ute och handlade julklappar i fredags spelades denna i högtalarna på Duka: Paul McCartneys gamla slagdänga Wonderful Christmas Time


Adventskalendern, femtonde december

En klassiker som jag älskar på engelska men absolut inte står ut med på svenska: Rudolph The Rednosed Reindeer i med de bästa: Bing Crosby och Ella Fitzgerald



Ikväll ska jag och några kompisar göra julgodis. Det blir i alla fall polkagrisar och Rocky Road. Får se om det blir några andra skojsigheter också.

Adventskalendern, fjortonde december

Idag tänkte jag bjuda på Do They Know It's Christmas från 1989. Den andra versionen med Band Aid II, i mitt tycke den bästa versionen (förmodligen för att jag var för ung 1984 och för omottaglig 2004...)



I denna version har du Marti Pellow från Wet Wet Wet (älskar hans röst), Kylie Minough, Cliff Richard, Bananarama, Boy George, Lisa Stansfield och en massa andra...

Väs! Du är aldrig här när jag behöver dig!

*mutter*
Varför är det så svårt att få belysningen i julgranen att bli jämn och fin?
Men det är kanske att önska för mycket, ljusslinghelvetet funkar i alla fall.

Mamma, jag önskar att du var här och hjälpte mig........
Jag bjuder på glögg om du tittar förbi :-)

Herrljunga 1911

Igår var vi bjudna på glöggmys hos C&M. De hade fixat trevligt folk och bra stämning, mat och glögg. Vad kan man mer begära av livet?

Inte mycket. TACK :-)

Igår testade jag Kiviks Tranbär/ingefära/chili. En alkoholfri glögg som var supergod (men kanske inte så glöggig. Mer något som jag skulle vilja ha en sval sommarkväll ute på uteplatsen i sällskap med en bok).

Dessutom testade jag Herrljungas 1911 för första gången.

Producenten/leverantörens egen beskrivning:
Smakbeskrivning: 1911 Starkvinsglögg är både söt och eldig. Purpurröd färg med sötaktig bärighet av torkad frukt och fyllig kryddning.
Passar till: Utmärkt som apretif eller bara för den goda smakens skull. Utmärkt som apretif eller bara för den goda smakens skull.


De glömde dock att skriva att den smakar krondill. Eller något annat som man har i kräftspadet. En svåridentifierad smak, kan inte definiera den, men som sagt: Kräftor på ett eller annat vis.



Adventskalendern, trettonde december - LUCIA

Idag finns så klart en given låt: Santa Lucia. Här framförs den italienska varianten av the King himself: Elvis Presley.


Påminnelse: Julkort

God morgon i stugan. I helgen kan det vara en god idé att skriva julkorten...

16:e december (tisdag alltså) är sista dagen att posta dem om du använder de billigare julfrimärkena.

Adventskalendern, tolfte december

Haha den här är helt galen. Hanoi Rocks. Lägg märke till hur sångaren Michael Monroe ser ut som en korsning mellan Kermit och Linda Rosing med nycollagenade läppar... Här är Run Run Rudolph i alla fall. Önskar er en bra fredag.


Hur tänker du när du handlar julklappar...?



...sett ur ett annat perspektiv än att det ska vara en bra present som mottagaren uppskattar? Tänker du på om företagen har en schysst miljöpolicy och bra arbetsvillkor?

Om du gör det så kan du ta en titt på den HÄR sidan. Folksam har tagit fram en shoppingguide, där du kan kolla in diverse olika företag och få en snabb uppfattning om hur företagen ligger till. Smart tycker jag.

Kolla även in vad Aftonbladets Malin Wollin säger om hysteriska julklappsinköp. Jag håller fullständigt med henne (även om jag långt ifrån alla gånger lever upp till det.)

Adventskalendern, elfte december

Lili och Sussie drömmer om samma sak som Jag drömmer om en jul hemma. Nu är det inte många dagar kvar tills dess att det blir norrland, familj, snö, julklappar, tomtar, klä granen, dricka glögg, göra polkagrisar, mysa, leka med lego med systersonen och bara vara..........



Klipp från Jacobs Stege. Åhh vilket underbart program det var. Jacob Dahlin. Vilket ledde mig in på lite mer YouTube-surfning....... Den här låten har jag letat efter. Jag mindes att det var en ryss och att låten hette Aquarius, men jag hade för mig att den svenska sångerskan i duetten var Lisa Nilsson, inte Lena Ph. Så inte för att det har något med jul att göra, men klicka HÄR för en liten nostalgitripp tillbaka till sent 1980-tal :-)

Adventskalendern, tionde december

När Billy Idol släppte en julskiva 2006 var jag skeptisk. Väldigt skeptisk. Sen lyssnade jag på den och kom fram till att den var rätt underhållande, men på nån form av traditionellt sätt i alla fall. Lyssna på Jingle Bells Rock och skaffa dig en egen uppfattning vettja :-)



Kan även rekommendera att du lyssnar på hans version av White Christmas. Den gillar jag, men hittade inte på YouTube.

Adventskalendern, nionde december

Traditionell jullåt, Silent Night, men med ett arrangemang som är helt underbart. Och tankeväckande. Varsågod, här kommer Simon and Garfunkel


Lugnet efter stormen...

Nu har familjen åkt. Det är tomt och tråkigt, men ändå skönt. I vår trea har vi bott sex personer: Jag, mamma, pappa, syrran, svågern och systersonen. Kombon blev utslängd över helgen.

Jag har haft semester idag och bara myst för mig själv. Njutit av tystnaden. Druckit the och läst bok. Hade tänkt ta mig in till stan och shoppa lite, men jag sitter fortfarande i imorgonrock :-)

Man FÅR vara lat ibland.

Jag måste ha varit en osedvanligt snäll människa för jag har fått så ohyggligt bra presenter. Och mycket presenter. Nu vet jag inte riktigt hur familjen ska hitta något att ge mig i julklapp haha...

  • Av jobbarkompisarna fick jag ett presentkort på Åhlens
  • Av mamma och pappa fick jag en Hasse och en underbar morgonrock
  • Av mamma fick jag nog den bästa presenten av alla: En kokbok. En mammakokbok.
  • Av syster med familj fick jag boxhandskar
  • Av hela familjen fick jag en upplevelse: Jag ska få blåsa glas!!!!!!!!!!!!!!!!!! Helt underbart.
  • Av Micaela med familj ett presentkort på Två Små Rum
  • Av Petra (kombon) en biljett till Dia Psalma i februari + skivan + glöggthe.
Här är kokboken jag fick av Mamma.
En jättefin bok med vackra bilder och fina citat. Uppdelade i olika avsnitt för grönsaker, kött, fisk och så vidare.

Jag har tjatat på mamma i säkert 7-8 år på att jag vill ha hennes recept. Jag vill kunna laga mat med hennes smaker. Mamma har suckat och stånkat och stönat och inte alls verkat speciellt entusiastisk. Så klart, eftersom hon lagar mat "på en höft". Jag lagar också mat på en höft, men husmanskosten är besvärlig när man inte kan grunderna.

Nu har jag fått en bok där thekakor, kalopps, julskinka, gravlax, lingonsylt, skorpor, sjömansbiff, nötkakor och en massa annat gott finns bevarat.

TACK mamma. Om du bara förstod hur glad jag blev.

Adventskalendern, åttonde december

En klassiker med en helt underbar video: Wham! med Last Christmas


Nu är jag gammal....


...och har massvis med ålderskrämpor, skör benstomme, konstant trötthet och hela rasket. Eller så är det inte så jättestor skillnad på att vara 29 och 30.

Det lär väl visa sig....

Har haft hela familjen på besök, mamma, pappa, syster, svåger, systerson. Vi har bara myst, myst och myst. Vi har varit på Skansens julmarknad, sen en sväng på Grönan och därefter över till Gamla Stan. Bra dag.

Hoppas att ni med har haft en bra helg.

Adventskalendern, sjunde december

Jag vet att jag hade denna förra året, men jag älskar denna, så den måste få vara med en gång till: Cliff Richard med Mistletoe and Wine :-)


Adventskalendern, sjätte december

Idag bjuder jag på O Helga Natt med mästaren själv: Jussi Björling. Håll till godo.


Adventskalendern, femte december

Julafton i fyllecell...? Kan det va nåt det? Inte för mig, jag föredrar att fira den i hemmets lugna vrå med familjen. Men det hindrar mig inte från att skråla med i Fairytale Of New York med The Pogues och Kirsty McColl.





Adventskalendern, fjärde december

Här kommer en av mina favoritröster: Tarja Turunen (tidigare sångerska i finska metalbandet Nightwish). Hon framför Adeste Fideles både på finska och latin (eller vad nu originalspråket är.. italienska?)



För övrigt tycker jag att det är tvärsynd att hon inte längre sjunger i Nightwish. De har blivit ett dussinband utan Tarjas mäktiga pipa.

Julskiva 2008

Förra året blev det aldrig någon julskiva. Hade inte tid, ork eller engergi till att fixa ihop den (men jag byggde det mesta av låtlistan så det blev enkelt i år)

Och nu är den klar...



Tänker bara visa framsidan eftersom jag inte postat dem ännu.
Papper från Basic Grey. Det har några år på nacken nu och går inte att få tag på vad jag vet :-(
Stämpeln är hur gullig som helst och kommer från Whipper Snapper Design.
Scannade in omslaget i Photoshop och fixade text och så där... Smidigt värre :-)

HÄR har det sett ut tidigare år

Adventskalendern, tredje december

Idag bjuder jag på Josh Groban och Little Drummer Boy. Magnifik röst. Så ren, så oförstörd av världen. Jag har alltid tyckt att folk ska ge fan i den här låten eftersom Bing och David gör den bästa versionen (fortfarande) men denna är bra på ett helt annat sätt.


En till adventskalender

Kom på att jag har en till adventskalender att visa upp: Fick ett beställningsjobb från en kompis. Och nu när pojken har gett den till flickan är det ok för pysslaren att visa upp den på bloggen:

En dekorerad ask alladinhjärtan. Snögubbestämpeln, alfabetet och 24:e decemberstämpeln kommer från Forma Hantverk. Texten med hjärtat kommer från Magnolia




Adventskalendern, andra december

Dags att uppna lucka två i adventskalendern.

Trots att jag är en hårdrockstös faller jag varje december i samma fälla: bjällerklang, skönsång och smör. Idag bjuder jag på My Grown Up Christmas List framförd av Michael Bublé. Stämning, känsla och lite sammetsröst.


Julklappstips till far:

Tänkte bjuda på ett julklappstipps till far i huset: En whiskey. Nämligen vår svenska Mackmyra. Igår släpptes Special 01 (artikel nr 10486), och den hade en rykande åtgång. Den är tyvärr slut på de flesta Systembolag redan.

Bor du på rätt ställe kan du dock hitta åt den fortfarande. Klicka HÄR så ser du vilka Systembolag som fortfarande har den hemma.

Den första utgåvan (artikel nr 409) kan fortfarande hittas i butik. Klicka HÄR för att se om den finns på ditt system. Om inte kan du alltid beställa hem den.

Edit efter tips från Kaliiina Klon:
Kaliiina skriver: Pratade precis med min pappa eftersom jag var oroad att han missat detta ( vilket han givetvis inte gjort... ) Iallafall kan jag tipsa om att han fixat denna whiskey via järnhandeln (!) - så ALLA som har butiker i krokarna som har utlämningsavtal med systembolaget, beställ via dem för de har tydligen nått eget lager som de tar ifrån... btw: han "hittade" fem blossablåbär på Torroms lill-ica ( bara 5km hemifrån mitt i norrländska obygden ) efter att han letat typ runt hela länet efter den...

Adventskalendern, första december

Jag fortsätter som förra året med en adventskalender. Idag, när jag skriver detta inlägg, visar almanackan 2008-01-03. Jag har just snubblat över denna underbara version av Hallelujah. Jag får gåshud över hela kroppen när den rödhåriga killen sjunger. Jag bara MÅSTE spara den redan nu så att det inte glöms bort inför julen 2008 Jag har lyssnat på den 5 gånger i en följd. Vet nån vilka de är? Tala om det för mig, snälla.



Edit 081202:
Elin skriver: Dom som sjunger är Espen Lind, Askil Holm, Alejandro Fuentes och Kurt Nilsen. Jag tror att alla (är iallafall några av dom) var med i norska idol. Kurt Nilsen vann även World Idol
Tack för informationen :-)