DIY: Julstrumpor till hela familjen

För nån vecka sen skrev jag att jag funderade på att göra nya julstrumpor till hela familjen, då jag stör mig lite på att Elias strumpa inte matchar de strumpor Ragge och jag har. Nu är de färdiga, och jag är skitnöjd!
 
Jag hade fuskskinn kvar från när jag klädde om fåtöljen så det blev basen. I mina pysselgömmor finns en hel del spetsar och band. Och för att brodera namnen kunde jag använda ett virkgarn. Så detta är verkligen ett "restpyssel", då ALLT material fanns hemma. 

Det märks att jag har hafy en tids bloggtorka. Tidigare gjorde jag alltid steg-för-steg-foton, men jag missade HELT att göra det nu. Men så här ungefär:
  1. Rita en mall på en bit kraftigt papper. (Jag använde tapet, då min virriga hjärna blev hjälpt av att mallen hade mönster på en sida men inte på den andra.) 
  2. Klipp ut två delar, varav den ena spegelvänd. Har du ett tunnare tyg så vik det dubbelt och klipp båda bitarna samtidigt
  3. Brodera namnet på strumpans framsida. Om du inte vill ha din egen handstil så kan jag tipsa om dafont, där finns alla möjliga typsnitt att välja på. 
  4. Limma eller sy på band på strumpans framsida. 
  5. Lägg strumpans fram- och baksida räta mot räta, nåla och sy ihop. 
  6. Vik in kanterna på strumpans öppning, lägg dit ett band för upphängning och sy ihop. 
    Klart ✅ 
 
 
 Blev naturligtvis tvungen att provhänga i trappan. Lite provisoriskt med hårsnoddar, men föreställ dig en massa grönt, kanske en ljusslinga och någon dekoration av nåt slag. Det kommer att bli klockrent!

Kommentarer
Jul hos Linda säger:

Wow, vad fina!

2020-11-03 | 05:14:56
Bloggadress: http://https://julhoslinda.com
Therese säger:

Superfint, och ja ett räcke eller spiselkrans hade jag velat ha att dekorera... Och hänga strumporna på. Barnen har dock sina strumpor hängandes på sina garderobsdörrar, redan på plats då de i år var före mig i julbestyren ;-D

2020-11-19 | 08:37:23
Bloggadress: http://lurans.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback