Cava, sangria och sommar
Det finns få drickbara saker som ser så gott ut som sangria. Men... Jag är absolut inte en rödvinsmänniska. Tvärtom. Så då får man göra det med en twist. På cava!
Det blir så klart en mycket fräschare och lättare känsla med bubbel än med rödtjut. Passar perfekt till lata och sköna sommardagar!
Cavasangria á la Tomtens Dotter
Sockerlag
Görs med fördel i förväg och gärna en rejäl sats. Det håller sig länge i kylen! Nedan räcker ett tag!
3 dl strösocker
4 dl vatten
100 gram ingefära
Riv ingefäran fint. Koka upp socker, vatten och ingefära. Kyl ner. Häll upp på flaska och förvara i kylen.
Själva sangrian
Ta en stor tillbringare och fyll den till hälften med is. Skiva en citron och en apelsin och lägg i. Häll på en flaska cava/prosecco/annat bubbel of your choise. Sen ungefär en deciliter av sockerlagen. Rör om, smaka av, njut.
Men sluta så gott det såg ut!
Efter graviditet och småbarn så är det lääääängesedan man drack vin minsann...
Detta såg så gott ut!