Som köttfärssås, men godis...

För bågra dagar sedan lade Tomtemor ut sitt recept på Rocky Road, och hade dessutom fräckheten att hävda att hennes recept är det godaste. Hrmpf. JAG har ju det godaste receptet. Såg lite senare att även Jessica/Jul i Laloland hävdade att HENNES recept är godast.

Rocky Road är alltså "same same but different" jämfört med köttfärssås. Med det menar jag alltså att "alla" gör Rocky Road. Och "alla" har sin egen twist på det hela.

Att "alla" började göra Rocky Road är Leilas fel. HÄR är hennes recept så som det visades i Leilas Jul 2006.

Jag testade Leilas recept, men tyckte att den blev lite för "tung". Personligen föredrar jag att blanda ljus och mörk choklad. Jag har dessutom Maltesers i mina, för att lätta upp det ytterligare. HÄR är receptet.

Tomtemor påpekar vikten av att använda salta jordnötter, för att få brytningen mellan salt och choklad. Håller fullständigt med. HÄR är hennes recept. (När jag läste Tomtemors inlägg igen för att leta efter länken så såg jag att hon inte alls hävdade att hennes recept var godast. Bara att det var godare än Leilas. Jag är dock så inställd på att inleda detta inlägg enligt ovan och nu vet jag inte hur jag ska skriva om det så jag låter bli...) I kommentarerna berättar Jessica/Jul i Laloland att hon brukar ha rostade pumpakärnor i sin. Jag har letat på hennes blogg för att hitta ett recept, men utan framgång. Det kanske kommer senare i år? Hint, hint :-)

Den variant som man hittar på Min goda sida är den jag är mest sugen att testa i år. Krämig Rocky Road Fudge låter väl spännande? HÄR hittar du receptet.

Sen har vi ju köksgudinnan Nigella. Bara för att jag kan måste jag visa två olika varianter. I första klippet återfinner ni hennes vanliga recept, i det andra hennes upphottade julvariant. Ska vi prata om julvarianten så tycker jag att det låter spännande att ha krossade biscotti i Rocky Road. Att stoppa i coctailkörsbär är jag däremot väldigt skeptisk till... Det verkar enbart otäckt.


Kommentarer
Sanna säger:

Sv: Nja, jag tror inte att hon dementerar för att hon måste, snarare för att jag har fel ;) Men visst hade hon varit klockren, det är det många som håller med om :)

2011-09-27 | 22:32:31
Bloggadress: http://sannaschristmas.blogg.se/
Amandas jul säger:

Jag måste bara skriva att du har ett fantastiskt flyt när du skriver och att alla inlägg är underhållande att läsa! :) Varför du inte finns med i min länkningslista än är ju nästan ofattbart..fixar det på en gång ;) Angående Rocky road så är jag inte så förtjust i Leilas recept, så jag kanske får prova något utav era!

2011-09-27 | 23:03:27
Bloggadress: http://amandasjul.blogg.se/
Matilda säger:

Jag har lagat Nigellas Rocky Road Crunch Bars för något år sedan och det blev väldigt gott tycker jag! :)

2011-10-13 | 09:05:06
Bloggadress: http://www.matildas-kafferep.blogspot.om

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback