Fantastiskt god chokladkaka

I dag har Lilla O blivit döpt. Min gudson. I ett svagt ögonblick lovade jag mamma Marla att fixa en tårta. Jag åkte till dem innan dopet och levererade de tre T:na (tårta, tårtspade och termos). När jag kommer dit ber hon mig att hjälpa till att flytta en brontostor skänk. Inga problem, det fixar vi. När skänken NÄSTAN var på plats skulle jag bara krångla mig ut från ett hörn. Drämmer i tån. Nåt så inåt he---te. Det var nära att jag lärde barnen varenda svordom jag någonsin lärt mig. Men å andra sidan; någon måste lära dem det med (min mormor lärde mig allt jag kan). Nu haltar jag.

Men det var inte min tå vi skulle prata om. Vi skulle prata om choklad. Närmare bestämt en fantastiskt god chokladkaka med vit choklad- och hallonmousse



Tårtan (eller kakan ska man kanske säga) blev en succe.
Eftersom jag inte är någon hejare på att baka fick jag lov att hålla mig till säkra kort, så botten fick bli en kladdkaka enligt Åsas bästa recept. Har dock lovat henne att inte sprida receptet vidare, så tyvärr delar jag inte med mig av det. 

En grundregel när det gäller kladdkaka är mycket smör och riktig choklad, bara lite mjöl och en nypa salt. Så ska ni göra denna så använd er av ert gamla beprövade kladdkakerecept, eller leta rätt på ett som uppfyller dessa kriterier. Dessutom är det ju toppen att förbereda eftersom de riktigt kladdiga kladdkakorna blir bättre av att stå till sig en dag.

Den rosa chokladmoussen däremot är ett eget hemmabygge, och det är inget som hindrar att jag delar ut receptet på den.

Ingredienser:
200 gram vit choklad
3 dl vispgrädde
3 gelatinblad

150 gram hallon (frysta blir toppen)

Gör så här:
Dag 1:
Hacka chokladen fint.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Värm grädden, men den får INTE koka.
Smält chokladen i den varma grädden, se till att alla chokladbitar löser sig.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma gräddchokladblandningen. Se till att gelatinet löser sig ordentligt.
Täck med gladpack och ställ i kylen över natten. (tänk på att lägga gladpack direkt på smeten - inte bara över skålen - så att det inte bildas skinn)
Om du använder frysta hallon: låt dem tina över natten.

Dag 2:
Röran ovan blir väldigt fast, så bli inte panikslagen nu. Det är här hallonen kommer in i bilden... Låt hallonen rinna av lite och vispa sedan ihop hallonen och chokladröran med elvisp några minuter tills det blir fluffigt.
Bred ut röran på kakan.
Antingen kan man lägga på mera hallon som dekoration, eller göra som jag gjorde: pudra över lite kakao.

Smaskens som bara den.
Pröva vettja :-)

Och ni kommer väl ihåg vad Expressen hade på löpet för några veckor sedan? Om inte kommer en liten påminnelse här:

Kommentarer
Helena - Helly Jul säger:

Hur god såg inte den tårtan ut då!! Mums! Hemmagjorda polkagrisar!? Nu blev jag imponerad :)

2011-09-12 | 08:51:23
Bloggadress: http://hellysjul.blogspot.com
Therese - Sockenvägens Söta säger:

Så smaskigt, detta måste testas, allt för hälsans skull ;-D KRAM!

2011-09-12 | 12:33:06
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Marie/Underbara Juletid säger:

Mmmm, det ser riktigt gott ut!

2011-09-12 | 21:08:22
Tomtens Dotter säger:

Helena, Therese och Marie:

Den blev verkligen jättegod, så jag kan varmt rekommendera er att testa den. Fatet var helt renskrapat.

2011-09-15 | 18:03:12
Bloggadress: http://tomtensdotter.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback