Smörgåstårta med bacon och gorgonzola

I tisdags dök det upp en tanke i skallen på mig efter att helt ha förälskat mig i denna baconmarmelad. Nej jag har inte hunnit testa att laga den än, men jag ska. Jag LOVAR! Herregud, hur skulle jag kunna motstå?

Bacon. Baconmarmelad. Tydligen god till ost. Undra vilken ost. Gorgonzola kanske. Just ja. Pysselhelg. Måste ordna smörgåstårta så att man har middagen klar till på fredag, mat till lördag och söndag finns i frysen redan. Åhh det är så gott med gorgonzola och chilisylt. Undra om jag ska köpa ost och kex förresten? SMÖRGÅSTÅRTA!

Ungefär så där måste det ha låtit om man hade kunnat lyssna på mina tankar i tisdags. Jag blev så klart tvungen att skriva om den inköpslista jag skapat för att göra min vanliga smörgåstårta.

Så här gör man:

  • Blanda 5 dl lättcremefraiche med 200 gram Bacon 4 peppar smältost och en rätt rejäl klick dijonsenap.
  • Spara ca 2 dl av nyss gjorda röra som senare ska användas till att täcka tårtan.
  • Stek ca 500 gram bacon i tärningar och låt dem rinna av på hushållspapper.
  • Blanda ungefär hälften av baconet i röran, och nu är fyllningen klar.
    (Jag hade en tanke om att även ha lite päron i röran, men när jag klev av tunnelbanan var butiken stängd och brandlarmet i centrum stod och tjöt. Butikspersonalen stod utanför och trodde - som tur var - att det var ett falsklarm)
  • Fyll tårtan. Jag varvade vanligt landgångsbröd med kavring. Till tårtan i detta recept gick det åt 5 skivor landgång och nästan en hel påse kavring. Det är 5 lager totalt. Jag valde att ha landgång underst, i mitten och överst för att få en stabilare tårta.
  • Täck tårtan med det sparade av röran. Klä sedan kanterna med ost (jag köpte faktiskt färdigskivad, vilket är något jag brukar göra just när det gäller smörgåstårta). Eller sallad, vilket skulle vara bra mycket snyggare.
  • Sen är det bara att dekorera. Jag hade köpt en rätt fet bit gorgonzola (hade slängt förpackningen innan jag kom på att jag borde ha noterat hur mycket den vägde) som sprids ut tillsammans med bacon, päronklyftor och halverade coctailtomater.
  • Klicka på chilisylt and the cake is ready!

Tårtan blev supergod, men hade behövt göra lite mera klet till fyllningen, ska nog använda hela förpackningen med baconost (jag använde halva burken nu). Mental notering till nästa gång. För det blir en nästa gång, det lovar jag!

Ha en skön helg, nu ska jag återgå till pyssel och glögg.


Kommentarer
Helena - Hellys Jul säger:

Snygg attans!!

2011-10-07 | 20:39:24
Bloggadress: http://hellysjul.blogspot.com
Anna säger:

Å vad gott det ser ut! Dreglar lite här nu :)

2011-10-08 | 00:23:06
Bloggadress: http://palandetmotskogen.blogspot.com/
Sanna säger:

Sv: Ja eller hur, det här måste nog vara IKEA:s bästa pryl i år :)

2011-10-08 | 06:42:38
Bloggadress: http://sannaschristmas.blogg.se/
Lisas Vinterland säger:

Jag skickade in en "nyregistrering" på julbloggar.se, missade att man kunde ha med en bild första gången men nu har jag fixat en sån!

2011-10-08 | 15:39:49
Bloggadress: http://lisasvinterland.blogspot.com
Fröken Nattfrost säger:

Det lät inte illa det där inte...

2011-10-10 | 07:53:03
Bloggadress: http://nattfrost.blogspot.com/
Marie Bergman säger:

Hehe, ja det får du absolut. Både jag & min pojkvän ÄLSKAR smörgåstårta också! =)

Svar: Då är det bara att köra på :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2012-09-02 | 14:04:39
Bloggadress: http://livetiluxemburg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback