Chilisylt

Lovade att återkomma med några recept från Nigella Jul, så här kommer det första. Chilisylten ska tydligen vara tokgod på en baconsandwich. Har själv testat till kallskuret, gorgonzola och till hårdost, och den är verkligen supergod!



Chilisylt
Ca 1½ liter
150 gram röd chili
150 gram röd paprika
1 kg syltsocker
6 dl äppelcidervinäger

Kärna ur chili och paprika och skär dem i grova bitar. Finhacka dem i matberedare.

Lös upp sockret i vinägern i en vid medelstor kastrull på svag värme.

Skrapa chiliblandningen ur matberedaren och ner i kastrullen. Låt det koka upp och sedan stå och puttra ordentligt i 10 minuter. Skumma!

Dra kastrullen av värmen och låt den svalna.
Sylten blir nu mer sirapsliknande och trögflytande vart efter den svalnar, och chili/paprikabitarna fördelas på ett jämt sätt i sylten.

Efter ca 40 minuter: rör om i sylten och häll upp på sterila burkar.

Snabbt, enkelt och supergott!
Håller minst ett år, men öppnat burk bör ätas inom en månad.


Kommentarer
Underbara Juletid säger:

Vad kul att du är igång och julbloggar i år igen!

2010-11-10 | 22:07:46
Bloggadress: http://julen.gladers.net
Ica (Tomtens Dotter) säger:

Sv Underbara Juletid: TACK! Kul att du hittat tillbaka :-)

2010-11-11 | 18:21:21
Bloggadress: http://tomtensdotter.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback