Fredagsmiddag v 47
Tänk... På söndag är det första advent. Redan. Nu tycker jag att det är dags att börja plocka in smakerna av jul här i fredagsmiddagarna.
Idag tipsar jag om en modern klassiker från Arlaköket, nämligen julmustkyckling. Jag har lagat den några gånger, naturligtvis med viss modifiering av originalreceptet. Men eftersom jag inte hade planerat att ha en massa vanliga middagar här, så har jag heller inte fotograferat min egen version nån gång.
4 portioner
4 kycklingfiléer, ca 500 g
smör
2 dl creme fraiche
2 dl julmust
1 hönsbuljongtärning
0,5 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin - färsk.
1 msk kinesisk soja
Salt och peppar
Idag tipsar jag om en modern klassiker från Arlaköket, nämligen julmustkyckling. Jag har lagat den några gånger, naturligtvis med viss modifiering av originalreceptet. Men eftersom jag inte hade planerat att ha en massa vanliga middagar här, så har jag heller inte fotograferat min egen version nån gång.

4 kycklingfiléer, ca 500 g
smör
2 dl creme fraiche
2 dl julmust
1 hönsbuljongtärning
0,5 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin - färsk.
1 msk kinesisk soja
Salt och peppar
Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda creme fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min. Garnera ev med färsk rosmarin. Servera med hasselbackspotatis eller ris samt kokt broccoli. Som inte syns på bild eftersom jag lånat den från Arlaköket.
Arla föreslår att receptet görs på minifraiche, men jag sysslar inte med sånt. De tycker också att man ska ha 1 tsk ingefära, men jag vet inte... Det blev lite mycket tyckte jag.
Smaklig måltid!
Förresten. Väljer från och med nu att skippa historiken på fredagsmiddagarna. Det började bli långt och jobbigt, och de har faktiskt en egen kategori...
Kommentarer
anna säger:
gottgott :)
Trackback