Julmuffins med syltad ingefära

Just nu pågår årets födelsedagsglögg för fulla muggar. Igår gjorde jag en ny variant på mina favoritmuffins.



Jag bakade muffinsen enligt grundreceptet men jag hade inte så mycket pepparkakskrydda hemma, bara en dryg tesked... När jag smakade smeten var den på tok för tam, så jag konsulterade mitt kylskåp och funderade på vad jag skulle hitta på. Hittade svaret på mina problem i form av en burk med syltad ingefära. Jag finhackade tre "bollar" och tillsatte även en matsked av lagen. Resultatet blev toppen! Ytan blev lite knäckig. Om nån undrar: Det är samma recept som används till alla muffinsar - den ena plåten blev bara lite glömd i ugnen...

Förra året gjorde jag muffins på 6 ägg. Vi var lite flera då... Men jag skrev en notering att jag bara ska göra på tre ägg, jag hade hur många som helst över. I år gjorde jag dock en normal sats på två ägg - jag hade nämligen inte mer smör hemma - och den räckte till 36 minimuffins och 24 miniminimuffins. Minimini? Jag gjorde i lite större knäckformar.

Trackback