Skinksnurror och leverpastejsnittar
Skinksnurror
8 skivor mjukt tunnbröd (rektangulärt)
500 gram julskinka
100 gram philadelphia
2 msk äppelmos
3 msk vanlig sötstark senap
Santa Maria Forest Blend
Gör så här:
1. Blanda philadelphia, äppelmos, senap och Forest Blend. Bred ut på tunnbrödet.
2. Lägg några skivor skinka på varje tunnbröd och rulla ihop
3. Skär i munsbitar
Förbered: Gör steg 1 och 2 dagen innan partajet. Skär i snittar vartefter det går åt.
Leverpastejsnittar
Svartbröd, kavring eller vörtbröd
200 gram leverpastej (jag använde Arbogas bredbara)
50 gram Philadelphiaost
2 msk mörk rom (jag använde Captain Morgan)
1 msk grönpeppar, krossad
Herbamare örtsalt
Chilisylt, rödlöksmarmelad eller någon annan god "klick"
1. Krossa grönpepparen lätt i mortel och häll på rom. Låt det stå och dra några minuter
2. Blanda leverpastejen med philadelphia, rom och kryddor
3. Skär brödet i lagom munsbitar
4. Bred en klutt på varje brödbit och lägg på en klick chilisylt eller vad du nu väljer att ha på.
Förbered: Skär brödet och gör i ordning leverpastejsgucket dagen innan. Då hinner kryddorna utvecklas lite oxå. Gör i ordning snittarna vartefter.
Skinksnurrorna ska vi prova i jul! Låter hur gott som helst, och enkelt vilket ju är bra. Leverpastejen låter också god, men misstänker att den inte går hem lika väl hos alla i familjen...
Tunnbrödssnittar är världens bästa grej. Alltid poppis! Äppelmos med senap låter som en hit! :)
Jag använder gärna lefsor från Norge i stället för tunnbröd. Om du inte vet vad lefsor är så är det ett hårt norskt tunnbröd som du mjukar upp med vatten, låter ligga inplastade i 20 minuter och sen är de enormt saftiga. Förr fanns dessa lite överallt i butikerna men nu för tiden ber jag alla jag känner som ska till vårt grannland ta med sig ett gäng förpackningar hem.
Hoppas din lucia-dag har varit toppen :)
MUMS :D
Det där är verkligen en favorit, skinsnurror! Perfekt förrätt som kan intas på stående fot då man är många:)