Något nyskapande...
Har du tänkt på hur många bitar det är i en förpackning Alladin-hjärtan?
Ja just det. 24 stycken. Lika många som behövs för att skapa en chokladkalender som är betydligt mer välsmakande än de vanliga. Lite kristyr så är nedräkningen ordnad. Eller varför inte skriva siffrorna med vit choklad? Eller med mörk choklad.
Och det finns massvis med rolig yta som man kan klä in i papper. Hela ovansidan och insidan bara väntar på att bli dekorerad. Jätteroligt.
Ovansidan
Insidan.
När du har en plan för hur du vill att kalendern ska se ut så föreslår jag följande arbetsordning:
- Limma fast ovansidan.
Tänk på att låta den översta delen (den delen som blir mot kartongens baksida) gå ner över kanten, annars fransar den upp sig efter några öppningar...
Skär rent så att det är ca två cm kvar som du kan vika in på lockets insida. Gör inte samma misstag som jag gjorde på ask nr två: jag glömde att skära ut för "stängningsflärpen".. men på bilden ovan är den utskuren. Du kan dekorera den efteråt, eftersom du tar insidan sist så döljs ju eventuella brads av den. - Limma fast botten/kanterna.
Vik och skär rent det överflödiga.
En bra grej är att ha ett band runt kartongen så att inte hörnen släpper... - Gör färdigt HELA insidan
Det vill säga: Gör inte som jag gjorde. Jag kom på när motivet redan satt fast att "hmm... Den där God Jul-stämplen skulle bli fin nere i hörnet." och naturligtvis hade jag inte byggt upp tillräckligt under så att den tog som den skulle överallt....
Och nej. Insidan är inte lika dassig i färgerna i verkligheten. Men jag har inte lärt mig scannern än. - Spritsa siffrorna på chokladen.
Tyvärr kan jag inte visa själva kalendern eftersom jag inte hittat min digitalkamera (som jag har USB-kabel till) eller USB-kabeln till mobilen (så att jag skulle kunna använda mobilkameran) efter flytten. Men det är choklad som är numrerad 1-24, så det kan inte bli mer revolutionerande än så. Kolla i Allers Julmagasin hur det ser ut vettja :-)
Edit 2011.11.17: Har sett att många fortfarande läser detta inlägg. Antar att någon länkat hit, vilket är himla roligt. MEN: jag vill komma med en liten varning... I dagsläget innehåller Alladinasken inte alls 24 hjärtan. Jag blev ganska förvånad förra året - då innehöll den förbannade asken bara 20 chokladbitar. Vilket jag så klart upptäckte när jag hade dekorerat klart asken som en adventskalender.
Kanonläckert och fint...smart att komma på det - de är ju GODA!
Jättegoda! Du ska tro att jag har stora problem med att INTE äta upp dem...
Jättekul idé, man kan utveckla det på sin favoritchoklad :)
Hannele:
Absolut, chokladaskar är jätteroliga saker att leka med. After Eight-askar är en favorit (både att äta och att pyssla)
Åh, jag såg också det i Allers å funderade på att göra en till mig själv.. Hoppas om jag lyckas att den att den blir nästan lika fin som din! Snyggt jobbat..
Den iden knycker jag - rakt av. Fast med eget motiv förståss.. Nu har jag en månad på mig innan den ska vara klar.
Tack för tipset!
Linda: Knyck på du. Jag har ju själv knyckt :-)
Vilken härlig idé =)
Jättefint! Jag såg också den idén i tidningen. Kul att se det i vekrligenheten :)
Hej hopp! Vilken bra idé! Håller med, chokladen är mer som ett sockerglegg - INTE choklad.
Visst är julstrumpan helt underbar! Har ett litet svar till dig på mailen, eller egentligen två för jag kom på en sak....
Jag såg samma idé i Allers men vad fin du har gjort den! Kanske nåt att göra till maken i advent, tål att fundera på.
Tack för alla snälla kommentarer glad
Åh vilken underbar idé. Jag som gått omkring i veckor och funderat på hur jag ska komma runt den vanliga äckelchokladen och ändå få mig en chokladkalender :)
Såg oxå det tipset i Allersmagasinet. Kommer att bli som med barnen, man käkar alla på en gång, hihi.
Såg oxå det tipset i Allersmagasinet. Kommer att bli som med barnen, man käkar alla på en gång, hihi.
Åh, det var ju jättesmart! Jag tror jag slår två flugor i en smäll och detta får bli min farsdagspresent!
Åh, en sån vill jag ha själv - inte till ungarna alltså...