Husesyn: mäklarbilder

Tänkte börja med att visa upp hur det såg ut här innan vi flyttade in. Det var "ljust och fräscht" och extremt opersonligt. Det allmänna stylingrådet inför fotografering och visning brukar ju vara att städa bort allt onödigt och avpersonifiera bostaden. Numera har det dock blivit ok att köra lite efter principen "personligt, men inte privat". Detta hus hade man behövt fluffa till lite. 
 
Eftersom vi har fixat ganska mycket här hemma vill jag börja med att visa hur det såg ut tidigare. Vi har tröttnat på "ljust och fräscht" efter några år i nyproduktion så vi har målat och tapetserat och fixat en annan värme och mysfaktor nu. 
 
 
Välkommen till vårt lilla gröna radhus! En uteplats på framsidan med sol hela dagen, fram till fyratiden. 
 
Huset är 115 kvadrat. Dessutom finns en oinredd vind som med tiden kommer att ge oss ytterligare 40 kvadrat. 
 
 
 
Köket är, som allt annat, ljust och fräscht. Lite tråkiga materialval i min mening, men snyggt, prydligt och välfungerande. 

 
Detta är en av sakerna jag gillar mest med vårt lilla radhus. I förra lägenheten hade vi tvättmaskin och torktumlare i köket. Och eftersom planlösningen var öppen där så kan man säga att vi även hade den i vardagsrummet... Det var ALDRIG tyst. Men här kan vi bara stänga dörren om tvätten och höra vad som sägs på TV:n. 

 
 
Vardagsrummet är stort och öppet. Här har vi dessutom utgången till baksidan med altan, gräsmatta och kvällssol. 

Om vi hoppar över hallen och toaletten så är vi färdiga med nedervåningen. Låt oss gå en trappa upp. 

 
Här har vi det stora sovrummet. Rymligt och med ett stoooooort fönster med utsikt över åkern. 

 
 
Det finns två mindre sovrum, så Elias fick det ena och jag fick det andra som konto/pysselrum. 

På övervåningen finns dessutom badrum med badkar och bastu. Eller alltså... Bastun ska "bara" byggas först. Men utrymmet skapades när huset byggdes vilket innebär att vi inte behöver lyfta ett finger i själva badrummet, det är liksom ingen öppning som behöver tas upp, inget kakel som måste ner och inga fuktspärrar som måste göras om. 

 
Vinden- Här finns det möjligheter! Här ska vi bygga ett litet förråd, men resten av utrymmet ska bli öppet och luftigt. Här blir det ett mysrum med överdimensionerad soffa, stor TV, TV-spelen och bäddsoffa så att vi även kan förvara övernattande gäster. Det senare är superviktigt eftersom föräldrar och syskon bor på avstånd. Det var smått opraktiskt i förra lägenheten med besökare på uppblåsbar madrass i vardagsrummet, öppen planlösning och en sambo som kliver upp strax efter 04.00 på vardagar. Och en morgonpigg unge som kliver upp och väcker tuppen varje dag. 

Detta hus passar verkligen våra behov. Ni ska så klart få se hur det ser ut nu när vi flyttat in också, men då tar vi rum för rum. Titta in i morgon och följ med mig till sovrummet. 
 
 

Kommentarer
Linda säger:

Fantastiskt. Ni kommer göra det så fint.

Svar: Tack! Ja, jag tror det. Vi har redan kommit en bra bit på vägen 😊
Erica AKA Tomtens Dotter

2020-09-04 | 07:04:59
Bloggadress: http://www.candygirl.nu

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback