Hundra dagar till julafton. Här ska göras planer!

God morgon! Idag är det 100 dagar kvar till julafton! Dags att börja planera. Jag kommer nämligen att vara julaftonsgeneral i år. Det bestämde vi redan när vi började leta efter hus: vi håller julen hos oss. 
 
När jag träffade Ragge kom vi överens om att jag bestämmer var vi ska fira ena året, och Ragge bestämmer nästa år. Det har lett till fyra jular i Lunde med min familj och en jul hemma hos oss med hans familj. 
 
Elias och mormor spanar efter jultomten, julen 2019
 
I Lunde är det min syster som är julaftonsgeneral. Det snålas inte på julbordet i det hemmet. Förra julen tror jag att det var 4-5 sorters sill, sillsallad, 2 olika sorters ägghalvor, 3 sorters hemlagad senap, en julost som lagrats hemma i ett år, vanlig julskinka, rökt julskinka, olika sorters korvar, rökt fläskfilé, 3 sorters syltor och så vidare och så vidare. Och då var detta ett år när hon börjat lära sig att begränsa mängden mat... 
 
 Förlåt för suddet. Det är skärmdumpar från de videos jag länkat till nedan... 
 
Jag filmade vårt julbord förra året. Det blev ca 1.5 minut snabb överflygning över julbordet och du hittar filmerna på Instagram HÄR och HÄR. Helt underbart att bli bjuden till ett sådant bord. 
 
Den största anledningen att jag vill fira hos oss är Elias. Jag vill att han ska kunna komma igång och få leka med sina julklappar på en gång. Inte behöva vänta tre dagar med några klappar tills vi kommer hem på grund av Lego och att bitar inte ska komma bort på något annat ställe än i hemmet. Jag vill kunna fortsätta julfirandet när han sover, inte behöva bryta upp och gå hem. Jag vill att han ska kunna vakna och vara på plats hemma med leksakerna och köra hela juldagen i pyjamas och playmode. För egen del vill jag ha en massa rester i kylen så att jag kan äta laxmacka och ägghalvor till frukost. Och dricka champagne. Och äta fruktsallad. För så ska det vara på juldagen. Men det är en annan historia.
 
Nu får vi se hur det blir i jul. Jävla skit-corona. Jag hoppas att alla är friska så att vi kan fira tillsammans, men oavsett hur det blir så blir det jul i år med. 
 

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback