Första jullistan för säsongen

 Här kommer en julbloggsklassiker, nämligen en jullista. Denna gång är det Jul, strålande jul som skapat listan. 
 
 
 
Vilka är de första fem orden du kommer att tänka på när du hör ordet ”jul”?
Familj, gran, julskinka, adventsljusstake, blodapelsin 
 
Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad från förra året?
Jo, det blir annorlunda. Vi ska fira jul här hos oss. En enda gång tidigare har jag firat jul på annat ställe än "hemma" i Lunde, och nu är det dags igen. Jag ska vara julaftonsgeneral. Har redan börjat planera, och folk runtomkring tycker att jag är konstig. I'll accept that. 
 
 
Fortsätt meningen ”ingen jul utan…."?
...att omge mig med människor jag älskar. Även om jag älskar att pynta och göra fint, laga mat, spela musik och klä granen så handlar det om att få tillbringa tid tillsammans. Fick jag välja mellan a) en tallrik risgrynsgröt med familjen och b) världens juligaste plats med all världens mat och pynt så skulle jag, utan att tveka, välja a!
 
Viktigaste saken på julbordet?
Ägghalvor! Det är det som är absolut godast tycker jag. (Men alltså skinkan... laxen... fruktsalladen till efterrätt... Mmmm)
 
 
Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands?
Denna är riktigt klurig. Helst inte. Och absolut inte en solsemester.
 
Om du firar jul utomlands, vilken destination skulle du välja?
En cottage i en engelsk by (med snö - inte regn!) som i The Holiday och mysiga promenader, brasor osv. skulle i teorin kunna vara mysigt. Men ändå. Att strutta runt hemma i pyjamas är ju det bästa!
 
Vilket är ditt bästa julmusiktips?
Jag gillar amerikanska evergreens. Frankie, Dean och så vidare. Men om jag ska komma med något som kanske inte alla känner till så tycker jag att du ska kolla upp Trans Siberian Orchestra. 
 
Vad ger dig mer julstämning; svenska eller amerikanska jullåtar?
Amerikanska. Tveklöst. 
 
Den bästa julfilmen?
Jag vill skriva ner sååååå många. Men... Jag tror att det blir (åh vad många gånger jag har suddat och skrivit igen nu) The Santa Clause. 
 
Föredrar du lussekatter eller pepparkakor?
Lussebullar. I ärlighetens namn tycker jag att pepparkakor blir lite menlösa när de slutat vara deg haha!
 
Brukar ni öppna julklappar på morgonen eller kvällen?
Julstrumpa på morgonen, paketen efter middagen. 
 
Brukar du köpa en julkalender av något slag till dig själv?
Ibland. Oftast inte. Tycker att det har börjat gå lite överstyr de senaste åren. 
 
 
När är det okej att börja julpynta tycker du?
Inomhus: Den vecka som avslutas med första advent. Jag skulle egentligen vilja skriva första advent, men man måste vara lite praktisk också - det tar tid att göra jul. Jag har dock minimal förståelse för resonemanget jamen jag längtade sååååååå så jag tog fram ALLT nu. I slutet av september? Är du inte riktigt klok? (Ja. Jag har sett såna exempel i nån julgrupp jag hänger i på Facebook). 
Ute: belysning (neutra) kan börja smygas upp i oktober, för att skapa mysfaktor snarare än jul. Men regelrätt julpynt får vackert vänta till första advent även där. 
 
När får julen åka ut igen?
Eftersom jag går all in till 1a advent så åker den bort ganska tidigt. Julen brukar vara helt bortstädad ungefär till trettonhelgen, men jag brukar spara sånt som är vintrigt utan att vara juligt, som några snögubbar. 

Sådär. Det var mina svar. Hur ser dina ut? 

Kommentarer
Therese säger:

Jag har ju alltid gjort adventspaket 4 st till ungarna och hoppat paketkalender, men senare år har de fått välja kalendrar på nätet... Effektivisering. Så jag har köt yankee Candle doftljuskalendrar till mig själv några år, men hoppar det i år och testar Rituals som jag hörde mycket gott om i fjol, och den delar jag med svea då den var rätt dyr, så hon får produkterna och jag tar bara rumsdoften och så har jag kalendern som en prydnad i mitt kontor, vecklas den ut så blir det en 3D by med små hus med ljusslinga i :-)

2020-09-23 | 11:41:46
Bloggadress: http://lurans.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback