DIY: Uppdaterad lampa

Vad gör man när a) man saknar passande lampa i vardagsrumsfönstret, b) en gammal favorit har sett sina bättre dagar och c) man råkar hitta en länge saknad limpistol i en flyttkartong? Man pysslar! Så klart. 
 
 
Så jag har tre lampor som har hängt med länge och som jag verkligen gillar. Två av dem står numera i vårt sovrum. MEN... Den tredje... Den stod i köksfönstret i förra lägenheten. Alldeles för nära spisen. Och jag är himla förtjust i bacon! Och baconfett skvätter rätt långt. Så den lampan hade sina bästa dagar i backspegeln. Dessutom passar den inte in i stilen längre. 
 
Före. Mitt försök att rengöra skärmen gjorde mer skada än nytta. Fotot taget innan vardagsrummet var klart i övrigt

Med en gnutta kreativitet, rätt mycket envishet, en rulle jutesnöre och en limpistol kommer man långt. Hela vägen till vardagsrumsfönstret faktiskt!
 
Detta pyssel är enkelt, men rätt så tidskrävande. I alla fall om man har en stor lampa och ett ganska tunt snöre. Det tog nog 3 timmar att limma allt.
 
Med ett lite tjockare snöre/tunnare rep så är man nog klar på en halvtimme-timme. Jag ville inte gå tjockare på just denna lampa eftersom jag fortfarande vill att den vackra formen ska framhävas. Men med en rakare lampfot så skulle jag välja ett snöre/rep som är ca 1 cm tjockt. 

 
Det är bara att limma på snöret runt i cirklar. Runt, runt, runt och runt igen och igen och igen tills hela lampan är täckt. Sen är det klart!
 
Nu har den fått nytt liv. Pryder sin plats i lilla vardagsrumsfönstret och passar mycket bättre i den look vårt nya vardagsrum har. 
 
Skärmen då? Den uppmärksamme ser att jag inte gjort något pyssel med den. Jag drog en chansning och diskade den. Ordentligt. Yes och disksvampen gjorde underverk 😂
 
 

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback