99 dagar kvar till jul, dags att skriva brev till Tomten

När jag var liten var jularna magiska. Jag funderar mycket på hur vi ska göra för att våran lilla kille ska få uppleva samma magi och få samma underbara jular som jag har haft förmånen att växa upp med. 
 
Min mamma är ju bullmamman personifierad, så det var mycket pysslande som upptrappning under hösten, sen i november skulle frysen fyllas med fikabröd och sen blev det ju både advent och jul. Vi har alltid läst mycket, så det blev en hel del mysiga böcker också. 
 
 
Här blir det upptrappning i form av läsning. Elias har världens underbaraste bok om jultomtens verkstad. Tomtarnas julstök av Maryjane Tonn och med illustrationer av George Hinke.  Jag hade samma bok när jag var liten. Den har vi börjat läsa på kvällarna nu. Pratar mycket om att Tomten har två listor; en för snälla barn, och en för barn som är dumma. Och att det bara är barnen som varit snälla som får julklappar av tomten. 
 
 
Vi är generellt väldigt noga med att skilja på att VARA dum, och att GÖRA dumma saker. Jag är helt övertygad om att även barn som gör dumma saker kan hamna på snäll-listan, om de inte gjort allt för många eller stora dumheter. Det finns helt enkelt utrymme för bus och dumheter - bara man inte mobbar någon kompis eller plågar djur för skojs skull.
 
 
Igår var det ännu en VAB-dag, så jag och lillkillen var hemma och myste. Eftersom vi hade läst tomteboken flera kvällar var han nu redo att skriva ett brev till Tomten. Det är ju viktigt att Tomten får veta att Elias varit snäll, vad han vill ha i julklapp och att vi flyttat. Vore ju himla tokigt om Tomten och renarna kom till gamla lägenheten, eller hur?
 
 
Nu ska jag bara fixa ett frimärke och sen ska vi gå och posta brevet tillsammans. Ni vet väl att alla barn som skriver till Tomten får ett svar? HÄR finns adressen. 
 
Brukar ni skriva brev till Tomten tillsammans med era barn?

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback