Syndernas förlåtelse via julgranskulor!

Hur såg er gran ut när ni växte upp? Vår gran var ett myller av kulor i olika färger. Såna som varit med för alltid, och lite nytillskott. De flesta släta, men några med glittrig dekor. En ljusslinga med ganska få ljus som var formade som ljus. Där på 80-talet var det ju inte som idag med olika former, utan det var kulor, kulor med reflektor och möjligtvis droppar om man skulle vara riktigt wild and crazy. 
 
Men när jag blev lite äldre (yngre tonåren, 90-tal) så förklarade jag, vänligt men bestämt, att en riktigt snygg gran har bara röda kulor och glitter. Lamettaglitter. Inget annat, tja förutom belysningen så klart. Och den ska vara en slinga med dioder. Inte julgransljuslampor. Min mor är en snäll kvinna och hon lät mig hållas. Så i många många år var granen på det viset. Även efter att jag flyttat hemifrån. 
 
För sisådär 10-12 år sedan ändrade jag gransmak. Jag håller fortfarande hårt på att granen ska vara enhetlig, den ska hålla stilen hela granen igenom. Bara den gör det är de flesta granar vackra (ja. Kaos är också en stil!) Dessutom har jag insett att jag inte längre får bestämma över mammas gran. Men jag kan påverka innehållet. Ja, det är så klart även pappas gran. Men det är inte direkt så att han är engagerad i designen. Hans uppdrag sträcker sig mest till att bära upp kartonen från förrådet och hjälpa till att sätta ihop den. 
 
Som ett sätt att be om ursäkt för alla år av granfascism ger jag även min mamma julgranskulor varje år. Något som passar in i hennes lågmälda och supervackra gran i rött, vitt och silver. Jag tror att jag hållit på med detta sedan 2010 (tror jag). Nedan följer några av de kulor hon fått av mig. 
 
Här började det. 2010. Med fyra små charmiga, knubbiga änglar som påminde mig om mamma ❤️ 

2019, från julmarknaden i Tallin. 
 
2018 hade jag problem att hitta rätt. Hade jagat runt hela Budapest, men inte funnit något som dög. Av en slump hittade jag senare dessa vackra papperskulor på en blomsterbutik några meter från jobbet.
 
Nu hoppar vi över 2017. Det året blev ett felköp! Men 2016 var vi i New York. Där hittade jag dessa fantastiska röda kulor i tjockare glas, med ett vackert spiralmönster. Tror att de gick på $25 styck, men så får det vara ibland. Köpte dem på en av de specialicerade julbutikerna som är igång året runt. 
 
 2015 års kulor har inte hamnat på bild. Men 2014 års kulor kommer också från USA. Macy's för att vara specifik. Vi var i Chicago och då fick dessa fåglar följa med hem. (jag ångrade att jag aldrig köpte några till mig själv, så när vi var i NY 2016 så shoppade jag några egna)

Jag tror att denna är från 2013. Åhléns. Hon fick denna och en i samma stuk men med en räv. Jag skulle gärna ha en 10-12 stycken av dessa själv, och minns att jag försökte hitta på mellandagsrean men gick bet. 
 
 Min första juliga resa var till Lübeck 2012. Där hittade jag dessa kulor på Käthe Wohlfahrt. Gå inte in på deras webbsida om ni vill behålla plånboken intakt...
 
Jag gissar att dessa är från 2011. Mamma älskar domherrar, så när jag hittade dessa var det ett givet köp. Även dessa kommer från Åhléns
 
Vad det blir i år återstår att se. Det kommer ju inte att bli så mycket "känna, klämma" i butik i år och en julig resa är bara att glömma nu i Coronatider. Dessutom har jag, förutom Elias och mamma, ytterligare tre personer som jag brukar köpa kulor till. Den ena är min klon Karro. Hon är, när det kommer till delorationer, min absoluta motpol. Hon är kitsch. Så när jag hittar något riktigt roligt och galet och snyggt som jag ÄLSKAR men som inte passar i min mall, då köper jag det till Karro. Dessutom får hennes son en kula varje år. Sen har jag en vän som samlar på pingviner. Så ett år fick hon en pingvinkula av mig. Det var bara det att hon inte hade nån gran, så då köpte hon en. Som hon endast hade denna kulan i. Så nu försöker jag hitta pingviner åt henne varje år haha! 
 
Har ni tips på bra webbshoppar med lite annorlunda utbud? Berätta gärna 🙂 jag tar tacksamt emot tips! 

Kommentarer
sports betting säger:

In recent times, the popularity of online gambling with maximum winning has significantly increased amongst Filipino
players.
Top gambling sports betting offer an impressive range of
online slot games that boast enticing maximum jackpots, leading
players to seek out online slot sites that can provide the ultimate gaming
experience and a chance to strike it big.
One of the main factors contributing to the
growing demand for this trend is its accessibility. In sports betting players can effortlessly engage in online slot games
using their computer, laptop, or smartphone device,
and relish in the thrill and excitement of online slots games at any
time and from any location, without having to visit a physical
casino.
Additionally, players can have an additional credit up to 200% once deposit or they have an option choose to play
for free using a demo account before wagering actual money,
enhancing the overall experience.

2024-02-10 | 02:05:50
Bloggadress: http://https://www.bente88.com/-/sports-betting/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback