Äggtoddy för barn och vuxna
Åhh vilka barndomsminnen detta är!! Att sitta i soffan, titta på TV och äta "socker-å-ägg", som vi sa hemma hos oss. Nu har det varit några dagars VAB, så häromdagen passade jag på att låta Elias bekanta sig med detta slisk. Det förtjänar han! Måste ha något som tar bort smaken av Mollipect ur munnen.
Ett ägg + 0.5 dl socker blir lagom för en person. Vispa fluffigt, riv lite av skalet och pressa i saften från en satsuma (eller allra helst blodapelsin när det är säsong) rör om och häll upp i glas. Den vuxne får dessutom en liten skvätt mörk rom i glaset. Rör om. Njut.
Nu har jag också åkt dit på förkylningen Blä. Så helgen blir lugn, lugn, lugn! Sitter och skriver lista på hur julbordet ska se ut, alldeles för många rätter men inget som jag vill stryka bort.
Önskar er alla en lugn och frisk helg!
Kommentarer
Trackback