Grötpinnar med pepparkakssmak
Jag har testat många recept på grötpinnar, utan att bli nöjd. Det blir världens kladdfest och istället för greppvänliga "pinnar" har det blivit nån oidentifierad klump på plåten.
Dags att experimentera! Återigen, lillen äter inte gröt. Jag gillar inte att slänga mat. Grötpaketet stirrar precis lika ilsket som vällingpaketet. Bara att köra igång.
Grötpinnar á la Tomtens Dotter
Gör först en mjölmix. Jag gör ett rejält lass så slipper jag det på ett tag. Mixa havregryn till ett mjöl. Mät mängden och blanda med lika delar grötpulver. Jag använde Sempers fullkornsgröt. Denna mix kan stå färdig i skafferiet tills dess att det är dags att baka.
2 dl grötpinnemix
1 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver
1 tsk pepparkakskrydda (kan bytas ut mot mald kardemumma)
1 ägg
1 mellanstor banan, mosad
2 msk fett (rapsolja eller smält smör)
Gör så här:
- Värm ugnen till 180° varmluft (200° över/undervärme)
- Blanda de torra ingredienserna med varandra
- Blanda de blöta ingredienserna med varandra
- Blanda allt till en deg. Tillsätt lite mer av mjölmixen om det behövs.
- Forma till 15 stänger och grädda i ca 8 minuter.
Kommentarer
Therese Bjärstig säger:
Herre min je vilken resa ni haft, jag har sträckläst nu alla tidigare inlägg. Vilken maktlöshet som förälder när man står bredvid sitt barn i sådan situation, men allt verkar ju ha gått bra som tur är <3 KRAMAR
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback