Praliner med blodapelsin- och cointreautryffel
Ibland hinner man inte blogga alla recept innan julen är förbi och över. Så var det förra året. Men det gör ingenting, ni får helt enkelt receptet nu istället. Fler goda pralinrecept hittar ni HÄR :-)
Praliner med blodapelsin- och cointreautryffel
32 praliner
400 gram mörk choklad till skalen
35 gram blodapelsinjuice (ca 1,5 bapelsin)
5 gram glukos
20 gram honung
rasp från 1 bapelsin
62 gram mörk choklad, finhackad
75 gram mjölkchoklad, finhackad
45 gram smör
13 gram Cointreau
Gör så här:
- Temperera chokladen till skalen och gjut dem. Spara den överflödiga chokladen till bottnarna.
- Blanda grädde, glukos, honung, bapelsinsaft och bapelsinrasp i en kastrull. Koka upp.
- Blanda chokladen och smöret i en bytta.
- Häll gräddblandningen över chokladen och smöret. Rör till smeten blir slät.
- Tillsätt Cointreau och mixa (med mixerstav) till en fyllig tryffel.
- Häll upp i en spritspåse och låt svalna till ca 27 grader.
- Fyll skalen med tryffel, men inte ända upp. Lämna lite utrymme till bottnarna.
- Temperera chokladen till bottnarna, häll på pralinformen och skrapa av överflödet.
- Låt pralinerna stelna i kylen.
Kommentarer
Katarina säger:
Mmm, så goda smaker! Ha en fin dag, kram!
Ammies Julblogg säger:
Någongång i framtiden ska jag allt testa på att göra egna praliner, dina ser så smarriga ut :)
Lena säger:
HEJ! Tack så mycket för en urmysig blogg!
Nu undrar jag: det därr tvåvåningsfatet du har för att lägga upp cholkaden-var kan man köpa det? Eller det kanske är något gammalt? FINT iallafall. Glad fortsättning på det nya året iallafall!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback