Mitt 2014 i bilder

Mitt 2014 inleddes med en champagnekork i bakhuvudet. Med en sådan start kan det bara bli bättre. Och bättre blev det. Resor.  Nya vänner. Gamla vänner. Festivaler. Nytt jobb. En fantastisk sommar med tropisk värme. Konserter. Allt.
 
Här kommer en snabbsammanfattning av året. 2014 var bra. Men jag SKA toppa det under 2015. Varför sikta på mindre liksom?
 
1. Den bästa resan
 
I år har det blivit hela 4 utlandsresor. Casablanca över påsk. Milano och Formel1 i september. Rom i oktober. Och nu senast Chicago. Alla har varit bra på sitt sätt. Det är dött lopp mellan Rom och Chicago faktiskt. Men eftersom jag har visat så många bilder från Chicago så får det bli en bild från Rom som illustrerar "den bästa resan".
 
2. En vinterdag jag minns extra starkt
 
15:e februari. OS. Damstafett. Bra inledning av Ida Ingemarsdotter och Emma Wiken. Anna Haag tappar på tredje sträckan och jag sitter i soffan och är förbannad för att Britta Norgren inte fick köra den sträckan. Herregud detta kommer aldrig att gå vägen. Hur ska Kalla kunna ta ifatt nästan en halv minut på 5 kilometers åkning? Och resten är historia. Vacker svensk idrottshistoria när den är som bäst. Charlotte Kalla. Magi! Vilken upphämtning. Vilken dramatik. Vilken tjej. (jag har gåshud över precis hela kroppen när jag skriver detta)
 
Mot slutet av loppet så var jag övertygad om att jag skulle få hjärtfel. Jag var t.o.m och öppnade dörren till uteplatsen och skrev meddelande på FB att "om ni inte får kontakt med mig efter loppet på telefon så får ni ringa ambulans".
 
3. En person jag spenderade mycket tid med
 
Mia. Vi gjorde två resor ihop i år (Casablanca och Rom). Vi har umgåtts en massa (men ändå inte tillräckligt). Och mer blir det under 2015.
 
4. Ett extra fint matminne
 
När vi var i Casa så blev vi hembjudna till våra vänners vän Chris. Han hade lagat en helt fantastisk måltid. Helt vegetarisk. Massa småplock. En nordafrikansk tagine, blomkålsgryta mm. mm. Bjudit hem en massa vänner och det var en kväll som ur en film. God mat, mycket folk, härlig stämning. Cigarrökning på balkongen. Det var en av de godaste måltider jag ätit i hela mitt liv, och kvällen i sin helhet var perfekt. Eftersom jag inte tog några bilder den kvällen så får olivmarknaden i Casablanca illustrera detta matminne. Efter denna kväll började jag nämligen uppskatta oliver. I alla fall ett fåtal sorters gröna oliver med kärnor.

5. En vårdag jag minns extra starkt
 
...hamnar också i kategorin "matminnen". Dock i kategorin "den misslyckade sortens matminnen". Ni kan läsa om den HÄR istället :-)
 
6. En stund för mig själv... 
 
...har tillbringats på klipporna nedanför mig. Eller på uteplatsen. Men den här underbara sommaren med sin värme har bjudit på mycket sol och bad. Nästan varje dag på semestern tillbringades på klipporna. Jag var oftast där redan runt 10 på morgonen. Fick några timmar själv med en bok. Runt 12-13-tiden började vänner dyka upp. Men att ligga en meter från vattnet med en bok... Det var MINA stunder.
 
7. En outfit jag kände mig snygg i
 
Jag gillar 50-talsstuket på klänningar. Fokus på tuttarna, medan magen döljs i fluffig klänning. Denna bild är från min vän A-S bröllop i somras. För att vara helt ärlig så kände jag mig sjukt snygg den dagen. Får man säga så i jantelagens land? Rockabillyfrissa och "havsbris" var däremot inte en helt klockren kombo...

8. Såhär såg min vardag allt som oftast ut
 
 
Hyss. Min fd jobbarkompis MrT och jag har suttit bredvid varandra i 4 års tid, ända tills jag bytte jobb i oktober. Vi hade mycket skoj för oss på jobbet. Garvade hela tiden. Vi har förmågan att ta upp varandra från dåligt humör och byta ut det mot ett asgarv. Exempelvis genom att ha en röd clownnäsa på medan man jobbar :-)

9. En sommardag jag minns extra starkt
I bakgrunden, till vänster i bild, ser ni en vit husbil som rullar in på verkstaden. Till hjältarna.
 
3:e juni. Vi är på väg till Sweden Rock Festival som inleds imorgon. Inte många mil kvar. Jag kör husbilen. Det har varit en del strul med den under våren, och veckan innan festivalen fick vår vän Erik, jag återkommer till honom i nästa bild, skruva isär växellådan (?) och byta lamellerna. Efter det så blev bilen inte lika pigg. Inte för att hon var pigg innan, men det blev värre. Nåväl. Eftersom det inte var så långt kvar är det endast jag som är körduglig. Med mindre än 10 mil kvar till festivalen är det helt okej för övriga chaufförer att ta en öl.
 
På en liten väg strax norr om Olovsström kör det ut en timmerlastare framför mig. Som puttrar på i 30 km/timmen. Jag vill köra om. Inväntar läge. Läge uppstår. Jag påbörjar omkörningen, men eftersom bilen är segare än vanligt så missbedömer jag hur lång tid omkörningen ska ta. Jag har kommit förbi ungefär halva timmerlastaren när jag ser en mötande bil. Avbryta omkörningen. Bromsa. Endast för att upptäcka att biljäveln inte har någon broms!!!!!!!!!!!!!!!! Istället fick det bli gasen i botten igen och be en bön att den mötande bilen har fungerande bromsar. Annars kommer det att gå åt helvete.
 
Sen får jag köra i ca 2 mil utan bromsar tills vi kommer till en verkstad. Det var lite läskigt, men det gick. Guldstjärna till Mekonomen i Olofsström som snabbt kunde lokalisera felet (bromsröret hade gått av) och att de hade delar hemma för att laga det hela. Samt att de roddade om sitt schema så att de kunde ta oss först på morgonen efter. Så istället för att komma fram till festivalen fick vi ha en liten minifestival utanför Oljeschejkerna Johnsson. Tur att vi åkte med en dag tillgodo :-)

10. En minnesvärd fest
 
Erik. Han är en helt fantastisk människa som alltid ställer upp för allt och alla. Men sällan behöver någon hjälp tillbaka. Så när han också fick lite kostsamma problem med sin festivalbuss "Silverfisken" så tog en vän till oss initiativ till en insamling. Vi (ca 20 pers) överraskade honom med kidnappning, middag ute och en konsertkväll eftersom Skid Row och Saxon hade den goda smaken att spela i Stockholm den dagen. Och ett ekonomiskt bidrag till Silverfisken. En människa som Erik är värd precis allt gott här i livet.

11. En viktig händelse
 
Jag bytte jobb! Mitt i allt husbilskaos i somras sökte jag jobbet jag velat ha i flera år. I oktober började jag min nya tjänst som produktutvecklare. Och jag trivs som fisken i vattnet.
 
Mina gamla arbetskamrater tackade av mig med ett presentkort på en ny tatuering (som jag ännu inte utnyttjat, förhoppningsvis blir det till våren - men den där frysen och det förstörda golvet satte lite käppar i hjulen)

12. Såhär såg mitt hem ut
 
Turkost. Mest överallt och hela tiden. Fortfarande. Jag skrev samma sak i förra årets sammanfattning, och det har inte avtagit. Tvärtom.

13. En höstdag jag minns extra starkt
 
26:e augusti. Det var nog årets första RIKTIGA höstdag. Jag och Mia var på väg till Gröna Lund för att se Jakob Hellman. Framåt eftermiddagen blev det regn och rusk, så när jag gick från jobbet blev jag tvungen att gå och handla lite mer kläder att ha på mig, annars skulle jag ha frusit ihjäl. Och konserten var magisk - som alltid när Jakob Hellman står på scenen. Jag minns även 24:e september väldigt väl. Då låg jag hemma och vältrade mig i feber och bitterhet, istället för att vara på konsert med Quireboys. Men sånt går över. 
 
14. Ett ställe jag spenderade mycket tid på under året
 
Klipporna återigen. Hela semestern. Verkligen hela semstern. I princip varje dag dök en bunt kompisar upp. Vi badade, grillade, hängde i gummidäcken, drack öl och rosé, myste och bara var. Bara levde sommarliv. Bara njöt.
 
15. Ett foto som sammanfattar det här året
 
Välmående. 2014 har verkligen varit ett bra år, och denna bild är verkligen essensen av det hela. Det finns fortfarande utrymme för förbättringar. Men för att toppa 2014 så måste jag gå och bli kär. Faktiskt.

Kommentarer
linda / candygirl säger:

Härlig sammanfattning. Och tänk om du BLIR kär i år? ?!!

2015-01-01 | 17:30:59
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Lillgarden säger:

Vilken härlig sammanfattning!
:)
Gott nytt år!

2015-01-01 | 20:18:30
Bloggadress: http://lillgarden.blogg.se/
Julpussar säger:

Det låter (och ser ut) som om du haft ett toppenår 2014, men jag håller tummarna för att 2015 blir ännu bättre! Och själv norpar jag ditt upplägg och dina rubriker, hoppas du inte har något emot det!

2015-01-02 | 17:45:17
Bloggadress: http://www.julpussar.wordpress.com
Sara på Vardag.nu säger:

2014 var ett fint år. Men jag håller med, viset ska 2015 toppa?!

2015-01-02 | 21:17:08
Bloggadress: http://vardag.nu
Johanna (Johannas Julblogg) säger:

Jag lånade din sammanfattning, hoppas det är ok!http://livet-enligt-johanna.blogspot.se/2015/01/mitt-2014-i-bilder.html
Jag önskar dig ett bra 2015 som överträffar 2014!

2015-01-04 | 11:28:04
Bloggadress: http://livet-enligt-johanna.blogspot.com

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback