Waldorfsallad
Ett av mina favorittillbehör på julbordet är waldorfsallad. Den känns "len och sval" till julbordets köttiga inslag, som ofta är väldigt salt. Salladen är en höjdare till julskinka och fårfiol, men den fungerar precis lika bra när som helst, jag gör den ofta på sommaren och serverar med tillexempel grillad kyckling.
Waldorfsallad
2 dl fint tärnad rotselleri
2 lagerblad
2 dl fint tärnade äpplen (rött äpple med skal - det är vackert!)
½ dl majonäs
½ dl gräddfil
Lite senap (ungefär 1 tsk)
Citronpeppar
Herbamare Örtsalt
Grovhackade valnötter
Gör så här:
Koka rotsellerin i några minuter tillsammans med lagerblad och lite herbamare.
Under tiden: blanda en dressing på majonäs, gräddfil, senap, citronpeppar och herbamare.
Häll av rotsellerin och blanda tillsammans med äpplen, valnötter och dressing.
2 dl fint tärnad rotselleri
2 lagerblad
2 dl fint tärnade äpplen (rött äpple med skal - det är vackert!)
½ dl majonäs
½ dl gräddfil
Lite senap (ungefär 1 tsk)
Citronpeppar
Herbamare Örtsalt
Grovhackade valnötter
Gör så här:
Koka rotsellerin i några minuter tillsammans med lagerblad och lite herbamare.
Under tiden: blanda en dressing på majonäs, gräddfil, senap, citronpeppar och herbamare.
Häll av rotsellerin och blanda tillsammans med äpplen, valnötter och dressing.
Kommentarer
Trackback