Årets glöggnyheter från Blossa är provsmakade

Sådärja. Nu har jag koll på Blossas nyheter. Tre stycken nya Blossor har presenterats idag. Dessutom har årets julsnaps presenterat, men snapsen kommer att få ett eget inlägg. Nu pratar vi bara glögg. Och de nyheter som presenteras idag kommer att få lite ris och lite ros.
 
Säsongens första glögginlägg. Samma gamla vanliga betygskala som tidigare år - varför ändra på ett vinnande koncept? Vi kör en liten påminnelse :-)
 
1. Hej soptunnan!
2. Flaskan blir uppdrucken, men inskaffas inte igen
3. Helt okej. Kan absolut köpas igen om favoriterna är slut.
4. Toppen! Detta blir en återkommande glögg.
5. Underbar. Denna måste hamstras för att aldrig någonsin riskera att vara utan.
  
 
 
Blossa14 smakar Lavendel. Det gissar jag att de flesta av er känner till vid det här laget :-) Blossas chief blender Åsa Orsvärn presenterade glöggen och berättade en del om tankarna runt årets glögg. Lavendel som sagt. Och hur tankarna går till mormors linneskåp (den smaken vill man av naturliga orsaker undvika). Ljudet från syrsorna på lavendelfälten i Provence. Ljudet från humlor som surrar runt lavendeln i svenska trädgårdar. Och hur humlorna fick henne att tänka på humlor. Och hur humlorna fick henne att tänka på honung. Och att årets glögg därför har sötats med honung. 
 
Vi fick smaka glöggen kall (eller rumstempererad) och den var... okej... Bättre betyg än så kan jag inte ge den tyvärr. Doften är lite flat. Lavendeln gör mycket väsen av sig. Om vi går vidare till smaken så är det en trevlig men tunn smak som inte riktigt går att identifiera. Lavendeln hittar jag inte riktigt åt. Glöggkryddorna finns där så klart, men inte lika kraftigt som i en "riktig" glögg. Den är lite spritig - men på ett trevligt sätt. Den som är orolig för det där linneskåpet kan slappna av!
 
Årets Blossa får tyvärr ett något blygsamt betyg av mig. Flaskan kommer definitivt att ta slut, men jag känner mig inte så lockad att köpa flera. 
Blossa 14 har en alkoholhalt på 15%. Finns i systembolagets beställningssortiment från 1:a oktober och en flaska kommer att kosta 97 kronor 
 
 
 
En nyhet som var väldigt trevlig var Blossa Frisk. Detta är en somrig dryck med smak av fläder och citron som passade perfekt till det strålande väder som Stockholm bjöd på idag. Den har en touch av glögg, snarare än att VARA en glögg. Men det är inte fel det heller. Även Blossa Frisk serverades rumstempererad. Väldigt väldigt god. 
 
Betyg: 
Blossa Frisk har en alkoholhalt på 2,2% = säljs i matbutiken. Rekommenderat pris är ca 30 kronor. Den kommer till butik i mitten av oktober. 
 
 
Den sista glöggnyheten för i år är en lätt vinglögg. Till smaken är det en "helt vanlig glögg" och det är något positivt. Den har den klassiska och "rätta" smaken som en rödvinsglögg ska ha. Bra kryddning. Inte lika söt som vanlig glögg. Jag gillart! Detta kommer förmodligen att bli min vardagsglögg i vinter. 
 
Betyg:
Blossa 4,7 har en alkoholhalt på (som namnet antyder...) just 4,7%. Den kommer att finnas i Systembolagets tillfälliga sortiment (dvs stå på hyllan) från och med 3:e november och kosta 49 kronor.
 
På dagens glöggmingel sprang jag (som vanligt) på Helena. Dessutom fick jag stifta bekantskap med Therese, som har bloggen Seen By Tess. Mycket trevligt :-) Knalla gärna vidare till dem och se vad de skriver om dagen.
     
 

Kommentarer
Linda / CandyGirl säger:

Ok... som jag misstänkte.. införskaffas, natruligtvis. Men sen ska jag skaffa mig en egen uppfattning.

Svar: Så klart! Och den var som sagt trevlig. Men inte min favorit. Men fläderglöggen var en höjdare!
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-09-09 | 23:03:45
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/
CrimsonAnna-vardagslyckans sköldmö säger:

Jag är såld på lavendel, min favoritglass är blåbär-lavendel och för mig är associationen mer lugn och aromaterapi än mormors linneskåp (kan bero på att jag hade en modern mormor som hivade in lakanen i en garderob). Så det blir en flaska.

Svar: Det gör du rätt i. Den var som sagt inte äcklig, men den saknade karaktär.
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-09-10 | 09:47:06
Bloggadress: http://crimsonanna.blogspot.se
Julias skönhetsblogg säger:

Lavendel lät ju väldigt annorlunda! Måste man ju testa även om det låter jättekonstigt :)

Svar: Klart att du ska testa! Mina smaklökar är inte på något sätt facit :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-09-13 | 01:41:55
Bloggadress: http://juliaaberglunds.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback