Mat för kylväskan

I år har jag verkligen lyckats med semestertajmingen. När hade vi senast en sommar av den här kalibern? Jag har legat på en klippa vid vattnet dag ut och dag in den senaste tiden. En bok, några vänner och glada dagar.
 
 
Jag har varit på klipporna precis hela dagarna. Gått hemifrån runt 10 på morgonen och kommit hem mellan sju och nio på kvällen. Det har inte blivit mycket nyttigt gjort här hemma den sista tiden. 
 
Detta stoppar jag ner i kylväskan:
  • 4 halvlitersflaskor med vatten från frysen. Två fulla som får agera kylklabbar under dagen och drickas på kvällen. Och två som bara var halvfulla innan de åkte in i frysen och fylls upp innan man går hemifrån så att de är drickfärdiga på en gång.
  • Nyponsoppa. Perfekt att ta en klunk när man är sugen, men inte riktigt hungrig. 
  • Sallad eller wraps till lunch. Under sommaren blandar jag gärna frukt i salladen. Fetaost är jättegott ihop med både mango och nektariner/persikor. En wrap med ruccola, pepparsalami, brie och jordgubbar är perfekt. 
  • Fruktsallad. Färsk frukt i bitar som blandas med frysta bär. De frysta bären hjälper till att hålla kylan i nån timme.
  • Grillkorv + bröd + engångsgrill. Om jag planerar en heldag så får korven vara fryst - så funkar även den som kylklabb under dagen och är tinad lagom till middagstid :-)
Vi har även kört en del picnicar i parkerna i sommar. När man inte vet om man ska hem eller ut på krogen efteråt vill iaf inte jag släpa runt på en kylväska. Dessa gånger packar jag in drickat i blött tidningspapper i en plastpåse. Då håller de sig kalla, men man har ingen väska och kylklabbar som ska släpas med hem utan allt kan kastas i närmsta papperskorg.
 
Happy picnicing :-)
 

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback