Placeringskort av jello shots

Hoppas att ni alla hade en bra nyårsafton. Vi hade en kanonkväll med god mat och dryck och fina vänner. Åsa var ansvarig för maten, och så fort jag har tiggt recepten av henne så kommer jag så klart att passa dem vidare till er! Ni vill verkligen inte missa förrätten som bestod av gingravad röding med wästerbottenostgelé. SÅÅÅÅÅ gott!
 
Idag är det arbete igen som gäller. Känner mig kanske inte helt motiverad, men det får vara så. Det är alltid så himla tråkigt att jobba under semestertider eftersom jag har världens bästa jobbarkompisar. Och idag är inte alla på plats. Men de måste ju också få lite semester, så jag får helt enkelt leva med att ha ett par tråkiga dagar :-)
 
 
På tal om nyårsafton: så här löste vi det med bordsplaceringen. Nämligen genom Jello Shots och washitejpade flaggor.
 
Placeringskort
Enkelt. Tejpa fast en tandpetare i ett dubbelt lager washitape. Skriv namn på tejpen (den penna ni ser på bilden flyter ut lite först, men låt det torka och skriv en gång till om tio minuter så täcker det fint!) Klipp sedan ändarna till flaggor och stoppa ner i den stelnade shoten.
 
Jello Shots
Starkspriten behöver blandas ut med något alkoholfritt för att gelatinet ska stelna. 2,5-3 dl alkoholfritt till 2 dl starksprit och 4 gelatinblad. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 5 minuter. Hetta upp den alkoholfria drycken. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta ner i den varma drycken. Tillsätt sedan spriten. Häll upp i shotglas. Note to selt: använde 5 gelatinblad på nyår och det blev lite för geléigt.
 
Till nyårets Jello Shots använde jag äppelmust och Fireball. Men det går ju självklart att göra på favoritdrinken, favoritvinet eller på en flaska bubbel. Går så klart finfint att göra en barn- och bilförarvänlig version på bara saft. Gör den gärna i en annan färg än den alkoholhaltiga så att man serverar rätt shot till rätt person :-)

Kommentarer
Therese Bjärstig säger:

Det brukar vara segt att komma igång efter jul så det kan nog vara bra att smyga igån med ett par dagar innan det bli helg igen... Ha en bra dag! Här ska vi nog försöka rensa granen i uterummet på kulor, men den får nog stå kvar till 20dag knut, är mysigt med lite belysning där ute... KRAM

Svar: Mmm det är skönt med mjukstart :-) Dessutom blev jag överlycklig när jag kom till jobbet i morse - för jag hade Tobias på plats. Trodde att jag skulle vara alldeles ensam i mitt hörn.
Håller med. Utebelysningen får vara kvar läääääänge! Kram på dig, tjejen :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-01-02 | 09:52:39
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Amanda säger:

Åh, vilken rolig idé. Ska jag försöka komma ihåg till nästa finmiddag :)

Svar: Det blev en himla kul idé. Och man kan ju matcha dukningen genom val av drink också :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-01-03 | 01:16:18
Bloggadress: http://tittajagflyger.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback