Drömmar, halvplaner och planer

Som jag har berättat tidigare så har jag äntligen köpt den lägenhet som jag bott i de senaste fem åren. Jag älskar min lägenhet. Men bara för att jag älskar den så betyder det inte att den är perfekt. Det finns en hel del saker som jag vill göra.
 
Här kommer en liten bildkavalkad över lyan. Jag tror aldrig att jag har visat er några helhetsbilder på lägenheten. Bara lite detaljer. Bilderna kommer från fotograferingen inför försäljningen (som ju aldrig blev av). På bilderna är lägenheten så klar ruskigt avpersonifierad och tråkig. Ingen mysfaktor någonstans, allt sånt ska ju befinna sig i förrådet... Bilderna är dessutom kraftigt vidvinklade. Jag lovar, jag sover inte i en balsal... Men ändå, bara så att ni får en känsla.  

 
Lägenheten är perfekt placerad. Det tar sju minuter med tunnelbanan in till stan. Det är dessutom fullt görbart att promenera till och från stan. Bara för att det är skönt. Uteplatsen har sol från 11 på dagen tills solen går ner. Och det är verkligen världens vackraste solnedgångar här, men de har jag ju visat er så många gånger. Badklipporna ligger några minuter bort. Där kan man hänga lääääänge under sköna sommardagar.
 
 
Hallen är onödigt stor. Här vill jag bygga en klädkammare och ytnyttja utrymmet till förvaring. Dessutom vill jag ha en del smarta förvaringslösningar, för det saknas totalt idag. Jag sitter och ritar, ritar om, funderar och filosoferar men nu TROR jag att jag har kommit på den slutliga lösningen. Nu ska jag bara hitta någon som kan verkställa den åt mig också :-) I samband med bygget av klädkammaren måste hallen så klart målas om, det är en del slitage på väggarna som ger ett sunkigt helhetsintryck.
 
Sovrummet är jag ganska nöjd med. Visst, det skulle vara nice att måla om bara för att fräscha upp det lite, men det är absolut inget måste. Nya garderober ska också inhandlas, jag verkligen avskyr den befintliga. Hitta en passande taklampa måste jag också göra. Som ren lyx vill jag införskaffa lååånga kuddar för att få den där lyxiga "hotellkänslan" i sängen. Sängen är i alla fall ny nu :-)
 
 
Pysselrummet. Detta sorgebarn. Här huserar Billy-bokhyllorna som jag köpte redan när jag flyttade hemifrån. Boklaminat. Finns det något tristare egentligen? Har inget emot Billy, men färgen?? Vill ha nya, vita bokhyllor istället. Gärna lite djupare än vad Billy är så att de kan svälja lite mera böcker. Dock faller detta under kategorin "lyxbekymmer". Vad jag däremot ska göra är att måla om. Det sitter en alldeles hiskelig fondvägg som de förra ägarna satte upp. Nu har jag stirrat på den i 5 år, och den SKA bort. Vill dessutom skapa en skrivbordslösning som går efter hela väggen och som sitter på konsoller. Så mycket mer lättstädat. Samtidigt funderar jag på hur smart det är med väggfasta skrivbord. Det är trots allt väldigt bra att kunna använda pysslerummet och skrivborden som middagsbord när gästerna är många. Nya skrivbordsstolar vill jag i alla fall ha oavsett vilken variant av skrivbord jag väljer. Samt någon bra förvaring som är dold - ett pysselrum blir så rörigt när man ser alla prylar. Vill ha var sak på sin plats, och helst att merparten av prylarna befinner sig bakom stängda dörrar.
 
 
Vardagsrummet är jag nöjd med. Här behövs det inte göras några storslagna grejer alls. Jag måste ordna en taklampa. En tavellist ovanför soffan. Kanske en ny matta, då den befintliga har en del fläckar som tyvärr inte går bort. Synd, då det är en stor och härlig matta, så tjock att jag faktiskt sovit på den enbart med en tunn bäddmadrass i höstas när jag hade 6 övernattande gäster, och därmed lite problem med vart jag skulle lägga alla :-)
 
Köket är snyggt och fräscht. Tyvärr är det inte alls i min smak. Jag skulle aldrig ha valt att ha så mycket mörkgrått (kakel, bänkskiva och golv) i kombination med luckor i ek. Helhetsintrycket är på tok för mörkt. Jag hade heller inte valt att ha vitrinskåp överallt. Det blir liksom lite svårt att ha bra förvaring för vispskålar i plast, köksmaskiner, en trave gratängformar och andra saker som inte är så himla snygga. Dessutom förstår jag inte varför man inte valde att låta skåpen gå hela vägen upp till taket? När det är jättedålig förvaring i lägenheten rent allmänt? Nåväl.
 
Även om jag väldigt gärna skulle riva ut köket och göra om det helt så är det sådant som inte ens faller in under kategorin "lyxbekymmer". Däremot så kan jag byta ut köksluckor och täcksidor för en inte allt för dyr penning. Jag fick dessutom god ekonomisk hjälp av jultomten för att fixa det! Så mitt vita kök är inte alltför avlägset längre.
 
Sååå... Nu vet ni hur det ser ut hemma hos mig. Och vad som kanske, eventuellt, möjligtvis kommer att hända i framtiden :-)
 
 

Kommentarer
Therese Bjärstig säger:

Så härligt du bor! Förstår att du är glad över att äntligen äga lägenheten och successivt kunna förverkliga dina drömmar :-D

2014-01-09 | 09:03:49
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Ann-Sofi Matsafari säger:

Vad kul med ett " hemma hos" reportage. Jag gillar din lägenhet.Ljust och luftigt. Och det ska bli kul och se före och efter bilder på det där hallbygget sedan.

Ha en skön helg!
KRAM

2014-01-09 | 15:58:35
Bloggadress: http://matsafari.nu
Henrietta säger:

Hej du!
Så kul att få se å läsa om dina planer! Tänkte på det där med din matta med fläckar.. Har du testat att spraya på fläckarna med Vanish, rosa, den på flaska? Du kan få göra om några gånger... Jag räddade min grå köksmatta med det när jag tappade en burk utan lock som innehöll inlagda rödbetor å lag! Trodde aldrig att det skulle funka å få bort allt, men det gick!
Hälsningar Henrietta

Svar: Tack för tipset. Men jo, jag har nog gjort av med en hel flaska vanish på den där stackars mattan. Det funkar bra på nya fläckar, men dessa är rejält gamla (mattan är köpt begagnad. 15.000 ny, 2.000 begagnad. Inklusive fläckar)
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-01-09 | 17:12:50
Kirsi säger:

Riktigt fin lägenhet. Grattis att den nu är din.

Svar: Tack och tack :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-01-09 | 18:19:04
Bloggadress: http://julinorr.blogspot.se
Lillgarden säger:

Så fint du bor!
Hoppas du får igenom iaf några av dina önskningar och drömmar!

Svar: Jadå, det kommer jag definitivt till att få :-) Men alla tummar som hålls hjälper på vägen mot målet. Tack!!
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-01-09 | 19:57:41
Bloggadress: http://lillgarden.blogg.se/
Sara på Vardag.nu säger:

Vad fint du bor! Jag förstår inte heller varför inte alla sätter överskåp ända upp till taket i köket. Jag har ett gammal 50-talskök - där har man tagit tillvara på varenda centimeter vill jag lova!

Svar: Tack Sara! Och jo, jag bor fint. Men opraktiskt. Nu sitter jag och klurar på ett helt nytt kök istället... Men pengarna.... Håller fullständigt med om att det är dumt att inte ta tillvara på utrymmet. Suck. Förstår inte vem som har ritat mitt kök, jag skulle vilja ha ett allvarligt samtal med den personen.
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-01-09 | 20:17:09
Bloggadress: http://vardag.nu
Linda Candygirl säger:

Wow.. ska vi byta????

hur stor lägenhet är det.. den ser verkligen stor ut. Är det för att det är stylat och avskalat?

köket gillar jag.. ok - luckor ändå upp hade varit bra, men annars. Och pysselrum.. sååå lyxigt. Men det är klart - det hade väl blivit busungerum här... haha..


Svar: Nja, jag vill nog behålla min lägenhet :-) Den är 75 kvm. Så storleken beror definitivt på vidvinkelobjektivet. Jag menar... Om du tittar på den första sovrumsbilden och hyllan ovanför sängen. I verkligheten så sitter den ju mitt ovanför sängen.
Ett pysselrum är definitivt lyxigt - jag älskar det. Sen har jag inte lika stort behov av ett sådant efter att jag börjat med keramiken, men det skiter jag i haha
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-01-09 | 21:08:38
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/
Flipfloppan säger:

Men vad roligt att se och jag är svårt avis på att du har ett pysselrum!! jag har visserligen ett pysselskåp, men ett helt rum liksom.... Den verkar ligga helt perfekt också, så jag förstår att du är glad! ha en fortsatt fin kväll

Svar: Pysselrum är grymt - även om jag inte äri lika stort behov av det nu när papperspysslet bytts mot keramik. Love it ändå :-)
Ha en skön helg!
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-01-09 | 21:52:04
Bloggadress: http://paradisetvsburen.blogspot.se
Jessica säger:

Jag håller med de andra: Kul att få se hur du bor! Det ser mysigt ut. :)

2014-01-12 | 20:06:04
Bloggadress: http://www.babyitscoldoutside.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback