Året som gått...

...har varit ett bra år. Men ändå ett mellanår på något sätt. Jag har mått bra, men ändå varit småsjuk många gånger med feber och förkylning. Jag har gjort en massa roliga saker, men känt mig stressad över att det händer för mycket som är kul, som liksom inte kan missas. Jag har köpt min lägenhet, men begravt en vän som inte fick bli äldre än 40 år.
 
2014 ska jag leta efter balans. Men innan jag går över på 2014 så får det bli en liten sammanfattning över det gångna året. Som faktiskt har varit ett alldeles fantastiskt år när jag tittar tillbaka - jag kanske bara har lite för höga krav, eller så är det dags att hitta någon att dela de kommande åren med?
 
Hittade denna lista på Ratata och tänkte att det blir en lite roligare sammanfattning än att bara köra en januari - decemberresa genom inläggen... Visa lite saker som inte har visats tidigare :-)
 
1. Den bästa resan
Las Vegas. Det var i och för sig årets enda resa men vi hade skitkul. Vi var 9 pers som hade en rolig vecka med sol, bad, casinon, god mat och party. HÄR finns mer bilder från resan. Vegas är ett av de ställen man faktiskt måste besöka innan man dör.
 
2. En vinterdag jag minns extra starkt
24:e februari. Första riktiga känslan av att våren faktiskt kommer så småningom. Jag upptäckte att snödropparna börjat blomma, visade upp mina vinterbleka ben för solen för första gången och avrundade söndagen med en Quireboyskonsert.
 
3. En person jag spenderade mycket tid med
Världens finaste Eva. Vi jobbar tillsammans, så det blir ju 8 timmar per dag 200 dagar om året. Hmm. Vi springer båda på möten hela dagarna så i praktiken kanske 2 timmar om dagen. Men det blir ändå en hel jädra massa tid. Vi keramikar tillsammans. Och vi umgås på fritiden. Dessutom är jag världens bästa barnvakt till hennes ungar som ser till att hon kan ta med sig maken och gå på spa och komma hem till en frys fylld med nybakade bullar....
 
4. Ett extra fint matminne
Middagen på Gordon Ramsay's Steak i Las Vegas. Herregud så gott det kan vara med mat! Vilken middag. Vilken service. Vilket kött. Och inte många spänn dyrare än en middag på vilken krog som helst.

5. En vårdag jag minns extra starkt
Då planen var att sälja lägenheten under våren så känns det nästan som att hela april och maj försvann till lägenhetsfix. Men lite skojigheter hanns så klart med. Som till exempel den 11:e maj. Då spelade Bruce Springsteen på Friends Arena. Äntligen fick jag se honom live - det har jag väntat på länge! Och bra var det. Som fan.
 
6. En stund för mig själv... 
...har gärna tillbringats på uteplatsen med lite italienskt plock och en god bok. Vet inte hur många gånger jag satt på uteplatsen och plocknjöt :-)
 
7. En outfit jag kände mig snygg i
Vilken kjol/klänning som helst som har 50-talsskärning och som jag kan använda mitt röda lackskärp till. När man har några kilon för mycket på nedre delen av kroppen är det en perfekt formel för att skapa figur :-)

8. Såhär såg min vardag allt som oftast ut
Bildkälla
Eftersom jag inte tror att min arbetsgivare skulle uppskatta att jag lägger ut bilder från jobbet här så fick det bli en googlad bild istället. Kontorsjobb på försäkringsbolag är inte så himla kul att fotografera, varken på 50-talet eller på 2010-talet. Skrivnaskinen är utbytt mot en dator, och skrivbordet är något rörigare. Telefonen har ett headset. Annars liknar det i mångt och mycket hur det sett ut även 2013 :-)
Gubben på häst i bakgrunden är en rätt stor staty som fortfarande står i anslutning till entrén på jobbet.

9. En sommardag jag minns extra starkt
4:e augusti. En sån där riktigt härlig dag med uteplatsfrukost, sol och bad och cider i kylväskan och choklad på stranden med fina vänner, uteplatshäng och kortspel och kvällspromenad. Det var dessutom sista semesterdagen - dagen efter började allvaret igen.

10. En minnesvärd fest
Catrins 40-årsfest. Vi var ett gäng som åkte till Nyköping, där födelsedagsbarnet bor, redan kvällen före festen. Våldsgästade lite. Iklädda masker och med tända facklor och där hon skulle lista ut vilka vi var. Roligast var att en av våra festivalkompisar från Grekland hade kunnat komma. Chocken när hon fattade att Yannis var där var obeskrivlig. Festdagen blev sedan riktigt lyckad i hyrd lokal med bastu för oss som kommit tidigt, inhyrt band och en massa råkkänråll hela kvällen. Men det var ruggigt kallt att sova i husbil i början av oktober när värmesystemet inte behagade fungera...

11. En viktig händelse
Det absolut största och viktigaste som hände 2013 var att jag köpte min lägenhet. Lägenheten som jag bott i sedan 2008 blev äntligen min när jag köpte loss Petra. Mine. My own. My preciousssss! Med världens bästa storbildsskärm som visar vackra solnedgångar. Enda redigeringen som gjorts på bilden är att den beskurits. Så den försvunna våren var lite i onödan - men vem bryr sig? Våren 2014 är snart här!

12. Såhär såg mitt hem ut
Turkost. Mest överallt och hela tiden. I alla fall i köket och i sovrummet. Jag fasar för den dag min turkosa period tar slut - det kommer att vara en hel del saker som måste bytas ut då... Men den dagen, den sorgen :-)

13. En höstdag jag minns extra starkt
Hösten har varit jättebra! Glögg- och snapsprovning, Redline (dvs pubrunda längst med röda linjen), göra korv-helg, chokladfestival, bruncher som pågick i timmar i solen, inflyttningsfestmaskerad, syster och familj på besök och en massa mer saker. Men återigen så får det bli Catrins 40-årshelg. Det var skitkul :-)
 
14. Ett ställe jag spenderade mycket tid på under året
Min underbara uteplats. Med fårskinnsfällar och vinterdagar med varm choklad. Med sista kvällssolen efter jobbet på våren och snälla grannar som parkerar om sina bilar när jag ber dem - eftersom de skymmer sista vårsolen. Med heta sommardagar och ljumma sommarnätter. Med glöggprovning och fantastiska solnedgångar.
 
15. Ett foto som sammanfattar det här året
Hur sammanfattar man ett år med EN bild? De flesta saker som hände under året inkluderade Jocke och/eller Åsa. Och Niklas och Mia med. Men eftersom de är ute och reser missade de nyårsfesten och därmed denna... hmm... selfie? Heter det fortfarande "selfie" när man är fler personer på bilden? Nåväl. Vegas. Sweden Rock. Skogsröjet. Picnic. Uteplatskvällar. Grillning. Konserter. Fester. Tunnelbanepubrundor genom stan. Bastuhäng. Hemmakvällar. Bortakvällar. Spelkvällar. Stort och smått.
 
Inom kort kommer det en liten sammanfattning över bloggåret 2013. Sen... Sen är det 2014 som gäller för hela slanten.

Kommentarer
Therese Bjärstig säger:

Vilken härlig summering, och är detta ett mellanår så undrar jag i mitt stilla sinne hur ett topp år ser ut?! ;-D Å du WOW vilken midja du fick med det röda bältet *busvisslar* Ha en fin kväll!

Svar: Jo! Det HAR varit ett skitbra år. Bara det att ett år som innehöll mindre roliga saker säkert ändå skulle kännas bättre om jag bara kunde hitta en karl nån gång?? :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-01-03 | 20:26:03
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Linda Candygirl säger:

oj - vilket bra år..sådär vill jag ju också kunna summera.

Svar: Men det kan du väl? Ditt år har också sett ut att vara toppen? :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-01-03 | 23:41:39
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/
Ann-Sofi Matsafari säger:

Vilket härligt år du har haft och vad glad jag är att jag fått dela det med dig:)
Ser fram emot fler inlägg nu 2014.
KRAM

Svar: Detsamma Ann-Sofi!! Kram på dig <3
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-01-04 | 11:40:13
Bloggadress: http://matsafari.matmolnet.se
Sara på Vardag.nu säger:

Vilken bra sammanfattning! Kul upplägg. Jag blev lite depp igår när jag insåg att ingenting sådär superspeciellt kul har hänt 2013. Eller mellanår. Men visst, inget supertrist har hänt heller...

Svar: ...mellanår kan vara fina de med. Det gäller nog mest att hitta de där mysiga sakerna i vardagen och se till att hålla livet på en ganska kostant nivå som är BRA :-) Och det är ju ändå skönt att titta tillbaka och se att inget supertrist har hänt?
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-01-04 | 12:21:50
Bloggadress: http://vardag.nu
Metronyx säger:

Snygg summering, det är smart att dela upp saker i punkter (ja statistik och siffror och tabeller är roliga -för att anknyta till ditt senare inlägg, så listor ingår i det roliga.)För mig räckte det att kolla igenom vilka bilder jag hade knäppt förra året så insåg jag att det hade hänt en hel del, och ta da en del saker var roliga och trevliga.

Svar: Visst är det skönt att titta tillbaka och upptäcka sånt? Jag tyckte ju att det var ett mellanår när jag började skriva inlägget, men sen när jag började titta så upptäckte jag ju att det varit toppen haha
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-01-04 | 20:06:55
lillgarden.blogg.se säger:

Vilken sammanfattning av ett bra år!
Hoppas det nya blir minsta lika bra om inte bättre!

Svar: Tack Sofie! Och jag hoppas att ditt 2014 också blir fantastiskt :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-01-04 | 20:34:58
Bloggadress: http://lillgarden.blogg.se/
Johanna (Livet enligt Johanna) säger:

Jag lånade idén jag också. Älskar den här typen av sammanfattningar! /Johanna (Johannas julblogg och Livet enligt Johanna)

Svar: Då ska jag genast springa in och titta :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-01-05 | 10:11:19
Bloggadress: http://livet-enligt-johanna.blogspot.com

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback