Parmesanflarn med citronröra och rom
Dags för lite inspiration till nyårsförrätten. Detta åt vi på annandagen hemma hos föräldrarna. Väldigt enkelt att göra, och alla delar kan förberedas. Precis innan det är dags att slå sig till bords får man lägga några minuter på att lägga upp maten på tallrik - men det är snabbt gjort.
Inte sugen på parmesanflarn? I DETTA inlägg finns ytterligare fyra festliga förrätter, kanske någon av dem passar bättre?
Receptet kommer från någon av alla mammas veckotidningar. Vet inte vilken.
Uppdaterar inlägget senare med källa...
Uppdaterar inlägget senare med källa...
Parmesanflarn med citroncremefraiche och rom
4 - 6 personer
Parmesanflarn (kan förbererdas)
Sätt ugnen på 200 grader. Riv 70 gram parmesanost grovt. Lägg osten i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att lämna rejält med utrymme mellan högarna så att flarnen inte flyter ihop med varandra. Grädda i ca 10 minuter, tills osten flytit ut och blivit lätt gyllenbrun. Låt svalna.
Sätt ugnen på 200 grader. Riv 70 gram parmesanost grovt. Lägg osten i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att lämna rejält med utrymme mellan högarna så att flarnen inte flyter ihop med varandra. Grädda i ca 10 minuter, tills osten flytit ut och blivit lätt gyllenbrun. Låt svalna.
Citroncremefraiche (kan förberedas)
Blanda en burk (2 dl) naturell Creme Fraiche med rivet citronskal från en hel citron + saft från en halv citron. Smaksätt med salt och peppar.
Blanda en burk (2 dl) naturell Creme Fraiche med rivet citronskal från en hel citron + saft från en halv citron. Smaksätt med salt och peppar.
Uppläggning (görs i sista minuten)
Lägg parmesanflarnet på en tallrik. Toppa med citroncremefraiche, en klick röd rom (beräkna ca 20 gram rom per flarn) lite dill och fint hackad röd lök. En citronskiva får vara med, både som dekoration och extra syrlighet.
Lägg parmesanflarnet på en tallrik. Toppa med citroncremefraiche, en klick röd rom (beräkna ca 20 gram rom per flarn) lite dill och fint hackad röd lök. En citronskiva får vara med, både som dekoration och extra syrlighet.
Kommentarer
Anna säger:
Parmesanchips lät gott och allt med löjrom tilltalar mig:)! Vi är bortbjudna och blir därmed bjudna på allt på nyår. Skönt, praktiskt, spännande och lite läskigt...
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Lillgarden säger:
Lät spännande!
Jag hittade ett recept på en räk cheesecake som jag nog ska försöka mig på till nyår!
Svar:
Erica AKA Tomtens Dotter
Trackback