Parmesanflarn med citronröra och rom

Dags för lite inspiration till nyårsförrätten. Detta åt vi på annandagen hemma hos föräldrarna. Väldigt enkelt att göra, och alla delar kan förberedas. Precis innan det är dags att slå sig till bords får man lägga några minuter på att lägga upp maten på tallrik - men det är snabbt gjort.
 
Inte sugen på parmesanflarn? I DETTA inlägg finns ytterligare fyra festliga förrätter, kanske någon av dem passar bättre?
 
Receptet kommer från någon av alla mammas veckotidningar. Vet inte vilken.
Uppdaterar inlägget senare med källa...

 
Parmesanflarn med citroncremefraiche och rom
4 - 6 personer
 
Parmesanflarn (kan förbererdas)
Sätt ugnen på 200 grader. Riv 70 gram parmesanost grovt. Lägg osten i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att lämna rejält med utrymme mellan högarna så att flarnen inte flyter ihop med varandra. Grädda i ca 10 minuter, tills osten flytit ut och blivit lätt gyllenbrun. Låt svalna.
 
Citroncremefraiche (kan förberedas)
Blanda en burk (2 dl) naturell Creme Fraiche med rivet citronskal från en hel citron + saft från en halv citron. Smaksätt med salt och peppar.
 
Uppläggning (görs i sista minuten)
Lägg parmesanflarnet på en tallrik. Toppa med citroncremefraiche, en klick röd rom (beräkna ca 20 gram rom per flarn) lite dill och fint hackad röd lök. En citronskiva får vara med, både som dekoration och extra syrlighet.

Kommentarer
Anna säger:

Parmesanchips lät gott och allt med löjrom tilltalar mig:)! Vi är bortbjudna och blir därmed bjudna på allt på nyår. Skönt, praktiskt, spännande och lite läskigt...

Svar: Haha ja, att inte ha kontroll kan vara lite läskigt. Jag får det bästa av två världar: nyårsfesten hålls hos exet. Jag och en kompis ansvarar för maten. Och jag slipper dagen efter-städningen moahahaha :-)
Ha en faboulous nyår, Anna. Njut av bortbjudnigheten :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-12-30 | 08:59:23
Bloggadress: http://www.annapannapuff.se
Lillgarden säger:

Lät spännande!
Jag hittade ett recept på en räk cheesecake som jag nog ska försöka mig på till nyår!

Svar: Det låter gott det med!Gott nytt år, Sofie :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-12-30 | 15:58:40
Bloggadress: http://lillgarden.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback