Chokladbräck med tyrkisk peber och hallon

I helgen har jag, som jag sa i tidigare inlägg, lekt sockerbagare. Inte lika grundligt som jag brukar göra, men 4 olika sorter har det i alla fall blivit. Först ut är en sort som jag hade tänkt mig redan till förra helgens glöggfest men pga klanterier i råvaruinförskaffningen så gick det åt h----e. Men nu blev det av.
 
Chokladbräck med tyrkisk peber och hallon var något som dök upp i skallen en natt när jag inte kunde sova. Den söta chokladen mot den skarpa saltlakritsen och som får en fräsch ton av frystorkade hallon. Mums. 
 
 
Chokladbräck med Tyrkisk peber och hallon
 
250 gram mörk choklad
200 gram ljus choklad
knappt 1 påse Tyrkisk peber (150 gram?)
10-15 frystorkade hallon (eller efter behag)...
  • Smält den mörka chokladen. Bred ut den på ett bakplåtspapper, ca 3 mm tunt. Låt chokladen stelna helt.
  • Krossa under tiden Tyrkisk peper så att du har lite småsmulor och lite grova bitar.
  • Smält den ljusa chokladen. Ställ åt sidan ett tag så att den får svalna lite (så att du inte smälter den mörka chokladen i nästa steg).
  • Sila de krossade karamellerna över den ljusa chokladen så att allt "karamellmjöl" tas tillvara, och att det bara är riktiga bitar kvar till nästa steg. Rör om.
  • Bred ut den ljusa chokladen ovanpå den mörka, och strö på karamellkrosset. Bryt frystorkade hallon i bitar och strö över dessa,
  • Bryt/skär i bitar när chokladen har stelnat.
 
Jag gör ofta den här typen av godis samtidigt som jag gör praliner. Det är enklare att gjuta pralinskal om man arbetar med choklad i överflöd, och då passar det bra att göra godissorter som inte kräver så exakta mått av chokladresterna.

Kommentarer
leavanny.blogg.se säger:

Mums!

Svar: Ja Mums. Det blev bra!! :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-12-14 | 21:40:05
Bloggadress: http://leavanny.blogg.se/
Therese Bjärstig säger:

Detta lät sjukt gott, å jag måste erkänna att jag är sjukt nyfiken på kombon bacon/choklad, låter i min värld som en lyckad med galen kombination av två goda ting!

Svar: Ja. Bacon. Choklad. Kärlek. Eller kanske erotik?
Bräcken blev också himla goda - men i jämförelse med baconpralinen så har de ändå inte en chans haha
Erica AKA Tomtens Dotter

2014-12-15 | 09:39:27
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback