Sprit med smak av jul

Det finns vissa saker som måste bo i mitt barskåp. Vodka så klart. Gin. En mörk rom. Diverse olika likörer som funkar att dricka som de är eller ha i drinkar (cointreau, kaluha, baileys, minttu för att nämna några). Och Jägermeister. Så himla gott att ha en skvätt jäger i en kopp Earl Grey. Mums.
 
Sen finns det smaker som kanske inte är så lättblandade. Sånt som smakar jul. Kryddor, kanel, ingefära. Inte världens mest flexibla drinkbaser kanske, men åhh så gott. Här kommer tre av mina juliga favoriter:
 
 
Becherovka är en tjeckisk kanelsprit. En riktig höjdare att spetsa lättglöggen med. Eller att ha i the. Fick även tips av en gammal kollega att använda den i griljeringen till julskinkan och det blir en riktig höjdare. Har du vägarna förbi Prag så rekommenderar jag verkligen att du köper med en flaska hem. För den som inte har vägarna förbi Tjeckien den närmsta tiden så finns den även i Systembolagets beställningssortiment.
 
Fireball är en whiskeylikör som även den har smak av kanel. Fireball funkar även denna utmärkt att spetsa glöggen med. Men om jag ska vara helt ärlig så smakar den allra bäst när den är kroppstempererad och man sippar direkt ur flaskan haha (det följer alltid med en flaska på festivaler...)
 
Ginger Vodka från Virtuous Spirits är min nya favorit. Jag älskar ingefära och denna har rejält med smak av RIKTIG ingefära (dvs inte en massa konstiga aromämnen). Hittills har jag testat att drinka den med färskpressad clementinjuice. Jag har även provat att spetsa Blossa12 med denna (då fjolårets glögg var väldigt god, men lite för vek med ingefäran enligt mitt tycke). Så gott! Återigen är det systembolagets beställningssortiment som gäller.
 
Jag ska testa att göra en äppelglögg. Sen blir det upp till bevis för att se vilken av de tre ovanstående som passar bäst att spetsa glöggen med :-)
 
Ha en riktigt fin lördag!

Kommentarer
Nilli säger:

Oh, jag älskar kryddig sprit! ;) Måste absolut testa Ginger Vodka, jag och sambon var helt galna i Absolut Svea som smakade äpple och ingefära (oftast blandad med ginger ale och lime). Nu finns den ju inte att köpa längre, vi har en flaska med typ 1 dl kvar som vi knappt vågar dricka upp... (vi har även lyckats tömma flera barer på deras sista slatt, ha ha!).

Svar: Absolut Svea har jag inte testat (vilket kanske är tur när den nu inte tillverkas längre) Ginger Ale-drinkar är SÅÅÅ gott. Förresten, spana in denna: http://tomtensdotter.se/2013/august/isthe-med-ingefara-och-mork-rom.html
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-09-28 | 13:37:59
Bloggadress: http://ximasbynilli.blogspot.se/
Sandra säger:

Å gud vilken tur jag hade nu. Svärmor köpte Becherovka åt oss när hon var i Tjeckien. Å jag blev ju superglad den smaka jul. Men flaskan slängdes. SÅ god var den. Å vi kom ej på vad den hette å nu ser jag bild å namn. Underbart! Tack! :-)

Svar: Härligt :-) Glad att kunna hjälpa till! Den finns i bolagets beställningssortiment, så det är ju bara att shoppa!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-09-29 | 20:48:26
Bloggadress: http://sandransjul.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback