Minipannacotta i snapsglas
- Lägg gelatinbladen till pannacottan i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
- Koka upp hälften av vispgrädden med socker och vaniljpulver.
- Ta upp gelatinbladen och krama ur dem, smält ner dem i den heta grädden. Tillsätt sedan resten av grädden.
- Häll upp pannacottan i snapsglas och ställ den kallt att stelna i en halvtimme, timme.
- Lägg gelatinbladen till gelén i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
- Koka upp hälften av saften.
- Ta upp gelatinbladen och krama ur dem, smält ner dem i den heta saften. Tillsätt sedan resten av saften. Låt svalna.
- Häll den avsvalnade saften över pannacottan och tryck ner ett hallon.Ställ i kylen i minst en halvtimme. Eller täck med plastfolie och låt stå till imorgon.
Låta grädden koka med lite kanel och kardemumma och toppa på smörstekta tärnade äpplen, låter MUMS!
Vem ska äta upp all Pannacotta, ska du ha till både frukost, lunch o middag.
Snor genast iden med engångssnapsglas till syrrans 50-årsfirande!
Men wow så fint! Jag älskar pannacotta men tycker inte att den blir lika gott hemma som på restaurang. Kanske skulle ta och göra ett nytt försök=)
Så smaskens :-) vet du om det funkar å göra pannacotta på laktosfri grädde? borde välan inte vara nåt problem..
Trevlig söndag på dig!
Själv skulle jag nog skippa saften och ta glögg istället.... Borde ju bli helt fantastiskt gott =)
För ett antal år sedan åt jag julbord i Kaknästornet, där serverade de saffranspannacotta (!!!!) i snapsglas, vilket för en saffransälskare som mig var rent himmelskt, vet inte hur många jag åt...
På min glöggbrunch förra året använde jag plastsnapsglas till att servera både laxtartar och portvinsjelly, det är verkligen superpraktiskt!
Toppen, älskar panacotta! Tack för svaret, bästa Erica!
Älskar Pannacotta! Brukar också göra såna små muns-bitar till fest! Allt i mini-format smakar ju så himla mkt bättre och man kan utöka dessertbordet lite! Dom ser verkligen riktigt smaskiga ut!