Lättlagad tomatsoppa med smak av sommar
Äter du vegetariskt ibland? Jag äter gärna vegetariskt när det står framför mig, men jag är dålig på att laga veg. Men det händer ibland. Imorgon är det vegetariska världsdagen och då kan det ju passa bra att faktiskt passa på att laga vegetariskt krubb.
Kommer nån ihåg de konserverade tomaterna jag gjorde i augusti? Dessa fick bli en härlig minestroneliknande soppa häromdagen.
Ni får inga mått denna gång, Cajsa Warg-mat lagas på en höft :-) Koka pasta (jag använde risoni) tills det återstår ca 1 minut av koktiden. Häll bort merparten av vattnet och häll i en burk hemkonserverade tomater och en burk kikärtor. Låt detta koka upp och lägg i lite hackad spenat. Lägg upp på en tallrik och droppa över lite balsamicocreme. Toppa med riven parmesan.
Det funkar så klart att göra soppan även utan hemkonserverade tomater. Halvera istället lite coctailtomater och lägg i. Då behöver soppan kryddas lite extra eftersom tomatkonserven var kryddad. Kanske med en sked pesto?
Kommentarer
Trackback