Världens bästa bullrecept
- Tärna ner smöret i det varma vattnet och låt det smälta.
- Tillsätt baksirap och kardemumma. Låt svalna till ca 45 grader och blanda sedan ner ett uppvispat ägg.
- Blanda ner mjöl/mjölk/jästblandningen succesivt medan degen blandas. Som sagt: håll koll på slutet, degen är perfekt när den inte riktigt kan bestämma sig för om den vill fastna i bunken eller släppa kanterna
- Jäs i 30 minuter
- Gör i ordning fyllningen under tiden degen jäser.
- Baka ut bullar eller längder. Jäs en gång till i 30 minuter
- Pensla med ägg, strö på pärlsocker eller mandel. Grädda.
Bullar: gräddas i 200 grader i ca 7 minuter
Längder: gräddas i 175 grader i ca 25 minuter
Sockerkringlor och bullar med mandelmassa, ingefära och citron
ja just det! Kanelbullens dag:) det hade jag glömt.
tur jag har bulla kvar till den dagen..
Va gott, kanske skulle ta och prova ditt recept! :)
Vad kul att testa nya recept! Detta har jag nu sparat inför julebaket! :D
Fy! Nu blir jag supersugen på bullar ;)
Förr bakade jag också bullar, nu nöjer jag mig med att läsa om dom. :)
Måtte jag ha ugn tills då!
kanelbullens dag får man ju bara inte missa!!
Ett annorlunda bullrecept, men jag ska verkligen prova det. Gäller bara att handla först för här finns varken torrjäst eller mjölkpulver!
Önskar dig en skön helg!
Kram M.E
Sv: tack! Det gör jag med!
Ha en fin helg!