2012 års sista glöggrecension: Tegner & Son, Wilcks Fat

Förra året blev det en hel del glöggrecensioner. Men det var en stackars flaska som lämnades oöppnad. Inte för att jag inte var sugen på den. Inte för att jag inte ville fullfölja mitt uppdrag. Utan för att jag helt enkelt inte lyckades få upp korken på flaskan.
 
Detta är ännu en glögg från Tegner & Son. Fjolårets absoluta favoritglögg kom just från Tegner & Son, Biskopens Blandning. Så ni ska tro att jag varit nyfiken på att testa denna. Och blivit frustrerad över mina veka händer. Inte ens tjurighet hjälpte. Det är tur att det finns stora starka karlar som kan hjälpa till ibland. Och nej, jag har inte hinkat glögg till frukost. Den testades igår kväll. För att vara ärlig så fick jag upp flaskan redan i våras när föräldrarna var på besök. Stor stark pappa, ni vet. Så jag provsmakade då, men det kändes inte så relevant att skriva en glöggrecension då. Sista skvätten i flaskan tog jag i går kväll, och då blev det dags att skriva ner mina åsikter.
 
 
Så här kommer 2012 års sista glöggtest: Wilcks fat. Detta är en riktigt god glögg. En klassisk rödvinsglögg som gör att mun, strupe och mage blir varm och god och glad. Lagom söt. Det som är lite oklassiskt med denna är kryddningen. Eller... Kryddningen är klassisk, men har ett rejält tillskott av kardemumma. I min mun är detta något mycket positivt.
 
Alkoholhalt 14,5%.
 
Betyg:
1. Hej soptunnan!
2. Flaskan blir uppdrucken, men inskaffas inte igen
3. Helt okej. Kan absolut köpas igen om favoriterna är slut.
4. Toppen! Detta blir en återkommande glögg.
5. Underbar. Denna måste hamstras för att aldrig någonsin riskera att vara utan.
 

Kommentarer
Sofia säger:

Det där är min absoluta favoritglögg, skulle lätt sätta en femma på den. Blev superglad när jag hittade den (förrförra året? kommer inte ihåg), dricker typ bara den numera.

Svar: Ja den är en höjdare! Håller biskopen ett snäpp högre, men denna är inte långt efter :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-09-13 | 09:28:29
Bloggadress: http://sregloh.se
Camilla säger:

Kommer det några spännande nyheter i år?

Svar: Hmm. Har inte riktigt koll. Det jag vet är att Saturnus kommer med två nya smaker: delicatoboll och päron. Är riktigt nyfiken på päronglöggen :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-09-13 | 10:19:55
Bloggadress: http://gladakocken.blogg.se/
Linda/Candygirl säger:

inget glöggande ännu... jag väntar till fram emot november...

Svar: Du är tapper du, Linda ;-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-09-13 | 12:15:17
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Anna säger:

Extra kardemumma låter hur gott som helst! När jag var yngre gillade jag inte kardemumma alls, numera är jag en sucker för det, så den här måste ju provas :)

Svar: Mmmm kardemumma är underbart! Och det luktar så gott!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-09-17 | 08:39:48
Bloggadress: http://palandetmotskogen.blogspot.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback