Tegner & Son Tradition Vinglögg

För några veckor sedan fick jag hem ett rejält glöggpaket från Tegner&Son. En i taget betas de av, och denna Bag In Box fick följa med till korv- och pralinhelgen. Innan jag går in på själva recensionen vill jag skicka en tanke och en R.I.P till min favoritglögg från just Tegner & Son. Biskopens blandning har försvunnit ur sortimentet i år. Vila i frid, kära biskop.
 
 
Men nu ska vi istället prata om denna glögg, Tradition Vinglögg. Detta är en bra glögg. Den är "stabil", välkryddad och precis som de andra glöggsorterna jag smakat från denna tillverkare är kardemumma den mest framträdande kryddan. Vilket jag personligen tycker är jättegott.
 
Glöggen kommer både som vanlig 75 centilitersflaska och som ovan, i en tvåliters BIB. Om vi ska göra en jämförelse med Blossa Vinglögg (den med röd etikett) så är Tegnér några kronor billigare (59 kr för 75 cl, 139 kr för 2 liter), har lite mer alkoholstyrka (12,5%) och är några snäpp godare. Detta är en bra basglögg som inte sticker ut åt något håll, utan är precis som en glögg ska vara: värmande, kryddig och lagom söt.
 
Betyget: 
1. Hej soptunnan!
2. Flaskan blir uppdrucken, men inskaffas inte igen
3. Helt okej. Kan absolut köpas igen om favoriterna är slut.
4. Toppen! Detta blir en återkommande glögg.
5. Underbar. Denna måste hamstras för att aldrig någonsin riskera att vara utan.

Kommentarer
Linda / Candy Christmas säger:

oj finns det glögg i BiB. det visste inte jag.

Svar: Jodå. Både denna och Blossa Vinglögg finns i bibbe :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-29 | 15:57:14
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/candychristmas/
Amandas jul säger:

Vi gillade den med. Det var den glöggen jag använde till glöggelén på pepparkakspannacottan :) http://amandasjul.blogg.se/2013/october/pepparkakspannacotta-med-gloggele.html

Svar: Den ÄR god. Tegner kan glögg!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-29 | 16:27:20
Bloggadress: http://amandasjul.blogg.se
Helena säger:

Skulle du kunna tipsa om några glögg som passar till julafton? Jag har aldrig köpt glögg förut så jag vet inte riktigt vilken sort man ska ha. Tack! :)

Svar: Absolut! Ska suga på den lite bara :-) Dock kan jag som en generell tumregel säga att du kommer inte hem besviken om det står Tegner&/Son på alkoholhaltig glögg, eller Saturnus på den alkoholfria flaskan. Men jag ska fila på ett lite mer detaljerat och kerativt inlägg :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-29 | 18:09:38
Bloggadress: http://julpynta.com/
Mia säger:

Det här är min nya favoritglögg! Har hittills bara provat starkvinsvarianten, men den är bättre än Blossa(!).

Svar: Håller helt med dig!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-11-03 | 14:19:24

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback