Smörgåstårta med räkor
- Vispa grädden. Blanda alla ingredienser till grundkletet. Ta undan två deciliter som sedan ska täcka tårtan. Jag brukar spara detta i Smetana-burken, så slipper jag måtta...
- Finhacka ägg, crabfish och räkor. Blanda ner hacket i grundkletet. Smaksätt med citron, salt och peppar.
- Täck kanterna på ett fat med remsor av smörpapper och lägg sedan på två skivor polarkaka. Bred på fyllningen, lägg på nytt bröd (tänk på att lägga nästa lager omlott så att det blir en stadig tårta) och mera fyllning. Fortsätt tills det är 5 lager bröd.
- Täck tårtan med gladpack och låt den stå 1-2 dagar i kylen och gôtta till sig.
- Täck tårtan med det sparade "grundkletet". Klä sedan sidorna med ruccola.
- När det sedan kommer till garneringen så är det enklare att få en snygg och symetrisk tårta om man börjar utifrån och arbetar sig inåt.
- Den enda garnering som är lite "special" på denna tårta är gurksnurrorna. Man skalar en gurka, skär remsor med potatisskalare/osthyvel (ca 2 cm breda). Varje remsa delas i två bitar och rullas ihop till en snurra. Det syns verkligen jättedåligt på ovanstående bild (inklämt mellan rommen och citronskivan) men HÄR finns en bättre bild. Tack Karro!
- Sen är det bara att äta och njuta :-)
Där kan man snacka om en uber nice smörgåstårta =) Den bästa sortens tårta imo ;) Tack för receptet också!
MUMS :-)
Det där lät ju bara hur gott som helst! Och lät inte så farligt svårt heller!
BOrde man kanske testa en dag! :)
Oh, smörgårstårta, MUMS! Att ha Polarkaka som botten var ju en bra idé tror inte jag tänkt på det innan! Jag och sambon har pratat flera gånger om att vi skulle göra en egen smörgåstårta nån gång och bara toksvulla, för vi ÄLSKAR smörgåstårta! ;)
Det var så lite så madam =) Det förtjänar du!
ne fyfan vad äckligt resultat det blev när man följde exakt som man skulle göra -.- ICAs smörgåstårta <3