Praliner med vit choklad och kardemummatryffel
- Temperera chokladen till skalen och gjut dem. Spara den överflödiga chokladen till bottnarna.
- Hacka den vita chokladen och lägg chokladen tillsammans med smöret i en skål
- Hetta upp grädden och häll den över smöret och chokladen. Tillsätt kardemummakärnorna
- Rör till smeten blir slät.
- Häll upp tryffeln i en spritspåse och låt svalna till ca 27 grader.
- Fyll skalen med tryffel, men inte ända upp. Lämna lite utrymme till bottnarna. Låt stå nån timme i kylen (eller gärna över natten) innan bottnarna gjuts.
- Temperera chokladen till bottnarna, häll på pralinformen och skrapa av överflödet.
- Låt pralinerna stelna nån timme i kylen innan de tas ut ur formen.
Åå så mumsigt! Detta ska jag testa!
åh, tänk om man var sådär duktig, jag skulle också vilja testa :)
Åh, det där måste ju vara helt underbart! Önskar att man inte var så himla klumpig i köket :)
Åh, jag gjorde liknande förra året som blev superlyckade! De var de absolut snabbast slukade pralinerna hos oss julen 2012... :)
Det där lät himmelskt! Skall definitivt prövas! :)
Åh vad det verkar gott! Gillar choklad och kardemmumma, måste ju bli supergott! Och känns väldigt juligt! :-)
Shit, vilka mumsbitar du gör.