Mera julstämning

Jag har ganska många julböcker sen tidigare. Och fler blir det. Tidigare i veckan fick jag hem ett recensionsexemplar av boken Mera julstämning - 45 pysselprojekt i väntan på julen. Detta var en bok som jag hade en del förväntningar på. Jag menar... Jul och pyssel... Det står mitt namn på den. Hade jag inte fått ett recensionsexemplar hade jag förmodligen köpt den i alla fall :-)
 
 
Boken är skriven av Maria Bannura och är utgiven av Ica Bokförlag och innehåller ca 100 sidor pyssel (inklusive förord och mönstermallar). Det är en ganska bra variation på pysslet, tyg, papper, trä.
 
 
Tyvärr lever den inte riktigt upp till förväntningarna. Jag har faktiskt lite svårt att skriva det här inlägget, för jag känner inte för att vara negativ. Men faktum är att det är en rätt tråkig bok. Om jag hade betalat för den så hade jag varit ännu mer besviken. Pysslet är av den art att man sett det i hundra böcker och i tusen bloggar tidigare. Och med en ganska trist finnish.
 
 
Ovanstående pyssleltips fick dock igång hjärnan. För det är så jag vill att en bra julbok ska vara. Den ska trigga hjärnan och få mig att vilja ta tipset och göra något helt eget av det. Och DET lyckades detta uppslag med.
 
Vad jag ska göra för något? Det får ni se närmare jul :-)

Kommentarer
Jul hos Linda säger:

Tråkigt att den inte levde upp till förväntningarna. Men inspiration är som sagt viktigt, så det var ju bra att du fick bläddra i den i alla fall ;)

Svar: Yepp. Men jag är glad att jag slapp betala för den!!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-13 | 11:43:53
Bloggadress: http://julhoslinda.blogg.se
Linda/Candygirl säger:

Tror det har att göra med årets adventsljusstake och sakerna runt i alla fall... :-)

Svar: :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-13 | 13:17:28
Bloggadress: http://www.candygirl.nu
Nilli säger:

Tack för recensionen! Jag blev lite sugen när jag såg boken, men inte så mycket längre... Jag har också MASSA julpysselböcker, så man vill ju ha nån nytt om man ska köpa nya...

Svar: Ja precis. Jag vet inte, blir saker sämre, eller är det jag som blir mer kräsen? Eller iofs... Utbudet breddas. Inspirationen blir mer lättillgänglig i och med alla bloggar (som för mig är där jag hittar mest inspiration). Alla månadsmagazin har julspecial. Julböcker ges ut på löpande band. Det är kanske inte konstigt att man blir kräsen?
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-13 | 13:17:41
Bloggadress: http://ximasbynilli.blogspot.se/
sannas rum säger:

Åååh jag älskar julen. Var på IKEA en snabbis igår och såg att de hade en HEL AVDELNING med juldekoration etc. Jag dog lite smått, haha ;P

Svar: Jag ska till IKEA imorgon :-)
(och jag älskar också julen. men det tror jag att du räknade ut själv haha)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-13 | 13:48:48
Bloggadress: http://sannasrum.blogg.se/
sannas rum säger:

Haha, ja det förstår jag, ska absolut lägga till dig på bloglovin så att jag kan följa dig så att jag får massor av tips inför julen :)

Svar: <3 Du är så välkommen tillbaka!!!
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-13 | 14:49:02
Bloggadress: http://sannasrum.blogg.se/
Liza säger:

Härligt med pysselböcker! Men förstår att man ju vill läsa om ngt nytt man inte sett överallt innan!

Svar: Precis! Och OM man har sett det 100 gånger tidigare så måste det presenteras på ett nytt sätt så att man blir inspirerad i alla fall.
Blogginspiration är bättre. Som din. Jag får jättemycket inspiration från dig, även om jag sällan får tummarna ur och gör något själv haha
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-13 | 18:04:06
Bloggadress: http://www.christmasmagic.blogg.se
Johanna (Johannas julblogg) säger:

Tråkigt att den inte var bra!

Svar: Mmm. Det var det. Men vad sjutton... Jag är glad att jag fick den i alla fall :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-13 | 19:04:15
Bloggadress: http://johannasjulblogg.blogspot.com
Alexandra - Pysselmaniker säger:

Antagligen fungerar den alldeles utmärkt för någon som får sin första julpysselbok men jag måste hålla med dig, efter ett tag blir det en hel del "det här har jag sett innan". Men uppslaget på det flätade hjärtat påminde mig om att jag har en bok som handlar bara om sådant. Och den var lite kul då den tipsade om udda mönstervarianter.

Svar: Håller med - inget fel alls på flätade hjärtan, men ska man ha dem i en bok så behöver det kanske vara lite mer kreativt än en trebent sak? Och visst. Som första bok duger den gott :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-14 | 18:26:50
Bloggadress: http://pysselmani.se

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback