Ännu ett durkslag

Jag har nog fått lite dille på durkslag. Detta är det andra som är färdigt, och det tredje hoppas jag har överlevt skröjbränningen så att jag får glasera det idag. Efter att jag hade gjort hålen i mitt första durkslag kände jag "aldrig mer!". Men ibland glömmer man snabbt, och det är ju tur. Speciellt för min kära mor, för hon önskade sig ett durkslag efter att ha sett mitt första :-)
 
 
Detta har fått en släng av min favoritdekor: De regelbundna gröna prickarna på kanten är en koppargrön engobe som droppas på godset innan första bränningen. Dessa prickar ligger alltså under glasyen och skiner igenom. Sedan en vit blank glasyr som får ett gäng stänk av metallsvart glasyr ovanpå. När glasyrerna reagerar med varandra blir det svarta grönt.
 
 
Durkslaget fick tre fötter denna gång. Det lämnar lite mer utrymme för hålen. Hålen görs genom att "pierca" leran med ett sugrör. Måååånga gånger. Lite tidskrävande, lite nervöst. Men roligt. (Kan inte fatta att jag tyckte att det var så himla trist och jobbigt första gången)
 
Relaterat:
Matchande skålar som även dessa ska få flytta till mamma och pappa
Mitt första durkslag
 

Kommentarer
Therese Bjärstig säger:

Snyggt! Å än en gång har jag sett din vackra kopp hos kammenbornia, snart är du en keramikkändis :-D
Här åker snart nasse fram, lär bli en dyrgrip den dagen du slår igenom ;-D KRAM!

Svar: Haha nasse hade jag glömt. Förträngt. Men det är så himla lätt att vara kritisk mot saker man själv har gjort. Koppen som Pia fick tillexempel. Nu när jag ser den på bild tycker jag med att den är vacker. Men den passar bättre i Kammebornia än hos mig. Jag skulle nog bara stirra ondskefullt på den, se de små sakerna som inte är perfekta och gömma den i ett skåp. Så jag är glad att den hittade ett annat hem.
Precis som nasse. Planen var ju att han inte ens skulle få bo i ett skåp utan i en papperskorg. Så jag är glad att han får kärlek och omtanke på Sockenvägen!

KRAM
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-22 | 07:49:54
Bloggadress: http://lurans.blogg.se/
Jessica säger:

Snyggt! min adress är.... ;)

Svar: Haha det var en bra komplimang :-)

Men den är redan bortlovad till kära mamma, så sorry ;-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-22 | 12:37:29
Bloggadress: http://julilaloland.blogspot.se/
Jessica säger:

Svar: Men visst är det kul med en jul-Erasure!
Ska bli kul att höra, jag gillar ju också dem. Jag har inget hårdrock i mig, men en förkärlek till vemod och Erasure är inte så "deppigt" =)

2013-10-22 | 13:56:48
Bloggadress: http://julilaloland.blogspot.se/
Lillgarden säger:

Snyggt!!

Svar: Tack! :-)
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-22 | 17:40:20
Bloggadress: http://lillgarden.blogg.se/
Caroline Bloggen Julmysigt säger:

Du gör jättefina saker, du skulle lätt kunna sälja dom =)

Svar: Tack snälla Caroline! Jag har faktiskt funderat på att börja sälja. Dock inte på beställning, jag vill fortfarande göra saker som jag känner för att göra... Men att lägga ut färdiga saker till försäljning... Nånstans blir det ju liksom fullt i skåpen...
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-22 | 21:02:50
Bloggadress: http://julmysigt.blogspot.se/
Linda / Candy Christmas säger:

herregud så fint.. hade jag bott närmare dig hade jag önskat att du gjorde ett åt mig... jag hade gärna köpt ett... :-)

Svar: Tack Linda <3 Jag har faktiskt funderat på att börja sälja. Dock inte på beställning, jag vill fortfarande göra saker som jag känner för att göra... Men att lägga ut färdiga saker till försäljning... För det håller ju att skicka på posten om man bubbelplastar ordentligt.
Erica AKA Tomtens Dotter

2013-10-22 | 22:09:47
Bloggadress: http://www.candygirl.nu/candychristmas/

Lämna gärna en kommentar:
Jag besvarar dina kommentarer här så snart jag kan. Om du uppger din mailadress får du även mitt svar via mail.

Dock tycker jag att det är stentråkigt med kommentarer i stil med "Hej, kom och titta på min blogg!" Det betraktar jag som spam. Läs istället inlägget, och skriv en kommentar om det du just har läst. På så sätt blir jag förmodligen intresserad av dig och kikar in i vilket fall som helst ;-)

Ha en bra dag.
Kram Erica

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback